loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El PP alerta del perill de decadència del festival Tarraco VIva

El Circ Cultura i patrimoni dissabte, 16 de maig de 2015

El PP va condicionar el seu suport als pressupostos d'enguany, entre d'altres, a que s'augmentés el pressupost del festival Tarraco Viva. A una setmana de les eleccions, el candidat popular, Alejandro Fernández, ha avisat que si no s'hi aposta decididament, el festival corre perill d'entrar en "decadència".

Alejandro Fernández recrimina que en tota una dècada no s'hagi augmentat el pressupost del festival, que enguany és de 270.000 euros

El PP recorda que Tàrraco Viva “va estar a punt de morir fa dos anys, perquè la intenció de Ballesteros era convertir-ho en bianual, i això era, segons els organitzadors, la desaparició de Tàrraco Viva”.

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

“Va ser el Partit Popular qui a l’hora de negociar els pressupostos municipals va imposar la seva continuïtat com un espectacle imprescindible per a la promoció del patrimoni històric de Tarragona”, ha insistit.

Menys pressupost que fa 10 anys

El cap de llista dels populars tarragonins ha indicat que el pressupost a l’any 2005 era de 280.000 euros, i enguany ha estat de 270.000. "En tota una dècada no s’ha produït una aposta decidida per aquest festival com el gran referent que ha de ser en reconstrucció històrica”, ha afegit al respecte.

"Hem de garantir la continuïtat de l’estructura de feina de Tàrraco Viva. Si aquest festival només treballa aquestes dues setmanes no podrà convertir-se en una indústria i no tindrà continuïtat al llarg del temps. O som capaços de generar estructures fixes o Tarraco Viva acabarà en decadència”.

Per això, a banda d’un impuls pel festival Tàrraco Viva, Alejandro ha apostat per un Pla de monuments. “La indústria química ha rebut sempre inversions milionàries per part de l’administració pública, perquè és una indústria, perquè hi viu molta gent d’ella, i perquè genera molts llocs d’ocupació. En canvi, la indústria cultural tarragonina no rep inversions, perquè no s’ha convertit encara en una indústria. Generar una indústria cultural i patrimonial és l’únic camí per ser capaços de trobar les inversions adients tant des de l’àmbit públic com el privat”, ha assegurat.

Per Alejandro, “la Tarragona medieval té una potencialitat de divulgació històrica extraordinària, com el Pla de la Seu, Call Jueu o la Catedral, i ja veiem com estan els entorns d’aquests equipaments. Passa el mateix amb la Tarragona de la Guerra del francès, amb els fortins i baluards, que estan completament abandonats”.

Per això, “aquestes estructures d’indústria cultural i patrimonial s’han de fer fixes durant tot l’any. La mostra de la no existència d’una indústria cultural potent és el fet que l’Ajuntament hagi hagut de tancar Casa Canals i Casa Castellarnau. Això demostra fins a quin punt és imprescindible buscar socis privats per donar rendiment a aquests equipaments”.

Alejandro ha conclòs recordant que “aquesta ciutat, quan la indústria química deixi de tributar a Tarragona, que serà ben aviat, ha de tenir com a senya d’identitat la ciutat que explica la història, és a dir, la cultura i el patrimoni. Sinó serà una ciutat que tindrà problemes de cara al futur”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar