loader
menu

La CUP de TGN proposa la 'remunicipalització' dels serveis bàsics

El Circ dissabte, 16 de maig de 2015

La CUP de Tarragona proposa en el seu programa la 'remunicipalització' dels serveis bàsics, com aigua, habitatge, transports, i tant pel que fa a la propietat com en la gestió. Per a la Candidatura d'Unitat Popular, es tracta de "fer pagar més a qui més té i guanya diners especulant i alhora rebaixar impostos a qui treballa i té menys ingressos. La redistribució de les rendes és l'objectiu."

Al centre de la imatge, la candidata de la CUP a TGN, Laia Estrada. / cup tarragona

Un dels eixos del programa de la candidatura que encapçala Laia Estrada consisteix en què des de l'Ajuntament es doni suport a totes aquelles iniciatives i lluites que "serveixin per atorgar poders a la classe treballadora, treballant colze a colze amb el moviment cooperativista i ajudant els treballadors i treballadores autònoms."

La CUP de Tarragona considera que "cal un fort increment de la despesa social, augment dels recursos municipals destinats a educació i sanitat per dirigir-los als col·lectius més desfavorits".

Creació de l'Oficina de Drets Socials

La candidatura anticapitalista inclou dins del seu programa la creació de l'Oficina de Drets Socials; un espai físic de propietat municipal, que es gestionarà de forma mixta. Aquest organisme tractarà les dades reals sobre pobresa a la ciutat que li suministrarà l'Observatori de la pobresa i l’exclusió social.

"Garantirem l’accés a l’habitatge creant un parc públic de lloguer social (20% de salari familiar), suport a les cooperatives d’habitatge. L'objectiu és que ningú estigui sense casa; i es garantiran les necessitats bàsiques d'aigua, llum, gas...", ha anunciat la CUP.

En sanitat, es vetllarà perquè tothom pugui gaudir d’una assistència sanitària pública, que ningú no en quedi exclòs per cap motiu i ampliar les places de residència per a la gent gran amb vocació d'universalitat.

En educació, es defensarà l'escola pública com a element bàsic de cohesió social, garant de l'educació universal en totes les edats i, per tant, es farà front i es desobeiran les lleis que ataquen el sistema públic d'educació català: LEC i LOMQE; també es municipalitzaran les escoles bressol i se n'ampliarà el nombre.

Més espais alliberats i autogestionats

L'espai públic ha de ser public i no mercantilitzat, per tant facilitarem el seu ús, defensarem els espais alliberats i autogestionats i cedirem la gestió d'alguns equipaments públics al jovent associat o organitzat. Impulsarem i ampliarem espais de joves de salut sexual i reproductiva.

A nivell municipal, defensem la utilització municipal del programari lliure, impulsarem l’esport base amb la facilitació d'espais.

Potenciarem l’àrea de treball de cooperació per ajudar solidàriament en la mesura del que ens sigui possible a tots els pobles que lluiten per la seva llibertat., alhora que divulguem i difonem els diversos aspectes que conformen la cultura de pau. Rebuig total al militarisme a la ciutat. Alhora, lluitarem contra la xenofòbia al carrer i a la sala de plens, ni un pas enrere davant del feixisme.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar