loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarraco Viva 2015 tanca portes amb xifres rècord, però el debat sobre el seu futur ha entrat en campanya

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 17 de maig de 2015

El festival de recreació històrica Tarraco Viva ha celebrat l'acte de cloenda amb els "Diàlegs amb la història", un debat moderat pel director del festival, Magí Seritjol, i en el que han participat l'historiador Joaquín Ruiz de Arbulo, el periodista Victor Amela, l'humanista de l'ICAC Joan Gómez, l'escriptor Xavier Bru de Sala i l'especialista en marques de ciutat Toni Puig. (seguiu el debat al perfil #tarracoviva2015 a twitter).

L'Ajuntament de TGN i la direcció del festival es feliciten per l'edició de 2015 i per seguir "una línia de creixement en els darrers anys", mentre el PP ha denunciat que el que s'ha fet és justament el contrari

Un minuts abans, des de l'Ajuntament i des de la direcció del festival la valoració de l'edició de 2015 ha estat molt positiva i fins i tot "una de les millors edicions de Tarraco Viva". Ho ha assegurat la regidora de Cultura i número 4 de la llista del PSC, Begoña Floría; però ha estat un missatge compartit també per la regidora de Turisme i número 10, Pat Anton; i del director i màxim responsable del festival, Magí Seritjol.

Foto: @tarracoviva

Tot i que el PP va mostrar el seu desencís per la falta d'augment en la inversió durant els darrers 10 anys, des del consistori, en canvi, han assegurat que "el festival ha estat en la línia de creixement dels darrers anys". Segons els populars, l'únic any en què s'havia incrementat la partida de Tarraco Viva ha estat el 2015 i perquè ho van posar com a condició per donar suport als pressupostos.

Alejandro Fernández va recordar que el pressupost de 2005 va ser de 280.000 euros i la partida d'enguany ha estat de 270.000 euros. Els populars demanen una estructura fixa per al festival, i en paral·lel, l'alcalde i candidat del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, ha presentat la "Colònia Tarraco".

Més de 800 actes

Aquesta edició ha tancat les activitats programades amb motiu del bimil·lenari de la mort del primer emperador Cèsar August, un any ple d’activitats de tot tipus: 800 actes celebrats en l’edició especial del 2014 del Tarraco Viva, 60 actes dins Tarragona Història Viva a l’estiu del 2014 i el Congrés d’Arqueologia Tarraco Biennal. Queda només cloure aquest any amb la programació de Tarragona Història Viva que es farà durant l’estiu.

Tot i que encara el festival no té xifres finals d’assistència als actes (durant aquesta setmana es faran públiques les dades exactes), els responsables del Festival i la conselleria de Cultura i la de Turisme han avançat, en paraules de Begoña Floria, “que ha estat una edició amb una gran quantitat de públic”.

Entrades exhaurides durant el cap de setmana

L'Ajuntament de Tarragona ha destacat especialment "la gran afluència de persones de Barcelona i de l’àrea metropolitana per la gran difusió que s’ha fet del festival en els mitjans de comunicació nacionals". Dissabte es van exhaurir les entrades a tots els actes i el diumenge a les 12 hores s’havien exhaurit totes les entrades per als actes de pagament.

També hi ha hagut una assistència de públic estranger provinent sobretot de França, Itàlia o Estats Units, entre d’altres països. Del total de quatre cents actes d’aquesta edició, només s’han suspès tres a causa del fort vent del divendres 15 de maig Tots els altres actes s’han desenvolupat amb normalitat.

Visitants especialitzats

- Un equip del Ministeri de Cultura d’Albània.
- Un del Museu d’ Àustria ; Carnuntum.
- Investigadors de la Universidade Estadual de Campinas de São Paulo.

Aquest any s’ha batut el rècord de mitjans acreditats, amb un total de 157 acreditacions repartides.

"Mai s'ha pretès ser una festa popular"

Des del perfil de twitter, el festival ha aprofitat les darreres hores del certamen referit al llegat d'August per transmetre algunes idees. "Mai s'ha pretès ser una festa popular, aquesta no és la intenció", "les persones que participen al festival es vesteixen de romans, no es disfressen. No es fa festa al carrer", "la rigorositat històrica que té el festival no s'ha de perdre" i "a TarracoViva hi ha 1.000 persones de la ciutat implicades en els actes, encara que no es vegin"circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar