loader
menu

Militants de la CUP de TGN estudien posar una querella penal contra el procés de selecció del candidat a les municipals per amenaces i injúries

Sergi Casado dilluns, 18 de maig de 2015

El procés de selecció del candidat de la CUP per a les municipals de Tarragona, en entredit. Diversos militants estudien presentar una querella penal contra tot el procés de selecció del cap de llista. Ho podrien fer d'aquí uns dies.

Una imatge del local de la CUP Tarragona. / circdetarragona.com

Laia Estrada, candidata de la CUP a les municipals 2015. / circdetarragona.com

Tot es remunta a l'assemblea del 14 de maig de 2014, al Casal Sageta de Foc, on es va procedir a votar les cinc persones que ocuparien els cinc primers llocs de la llista de la CUP cara a les municipals del proper diumenge 24 de maig a Tarragona.

El Circ ha tingut accés als resultats d'aquella votació en assemblea, en què l'actual cap de llista, Laia Estrada, va quedar en segona posició. El militant més votat va ser Òscar-Adrià Ibáñez, amb 14 vots. Estrada en va obtenir 13, Aitana de la Varga i Marc Ferré, 12. A priori, aquella havia de ser l'assemblea definitiva per decidir la persona que encapçalaria la llista.

De fet, en aquella assemblea es van posar damunt la taula els noms que havia estat recollint una comissió del partit des de feia setmanes, i en l'assemblea es votaria per decidir quin era l'escollit, i en conseqüència, el número 1.

Arrenca el conflicte

L'enrenou arrenca aquí, ja que al de poques setmanes, la mateixa assemblea de la CUP Tarragona va acabar aprovant una altra llista diferent a la primera, en què Laia Estrada, l'actual candidata a TGN, ja figurava com a número 1 i Òscar-Adrià Ibáñez quedava relegat al número 5.

Segons ha pogut saber El Circ en aquella mateixa assemblea es va aprovar l'expulsió del militant que inicialment havia estat escollit com a número 1 i quatre persones més: tres militants i un colaborador.

A més, fins i tot s'hauria produït un intent d'agressió per part del pare d'Estrada cap a un dels militants que donava suport a Òscar Adrià Ibáñez, i que no entenia perquè els resultats de la primera assemble no valien i que, a més, donava crèdit a la situació viscuda. Algunes fonts han explicat al Circ que durant aquella assemblea, ara fa un any, qui anava inicialment d'1, va ser linxat i increpat.

Les persones proposades perquè fossin expulsades del partit van presentar denúncia al Consell de Garaties de la CUP però han quedat desestimades. "Tot el procés s'ha fet de manera correcta", van explicar al Circ fonts del Secretariat Nacional de la CUP.

Qui anava d'1 va acabar expulsat per l'assemblea

Segons ha pogut saber aquest mitjà, l'explicació a l'altre bàndol, és ben diferent. "Ens han dit i fet coses horribles, amb amenaces i injúries", i per això ara volen passar a la via penal. Això, sí, qui va ser escollit inicialment com a número 1, Òscar Adrià Ibáñez, se n'ha apartat.

El Circ hi ha contactat, però ha evitat fer declaracions. Algunes fonts consultades pel Circ asseguren que li van fer passar un calvari i els atacs van arribar a l'esfera personal. En definitiva, possible joc brut, i que la CUP TGN nega rotundament.

La Candidatura d'Unitat Popular va fer públic el seu candidat a TGN només fa un parell de mesos, en un procés que s'hauria allargat més del previst a causa dels conflictes interns explicats. Ara tot apunta que en els propers dies es podria presentar una querella penal als Jutjats de Tarragona per denunciar la poca transparència del procés de selecció del candidat i pels intents d'agressió durant una assemblea. Tot semblaria encaminat a fer que Laia Estrada acabés ocupant el primer lloc.

Estrada: "Els dóno crèdit zero, tot ve d'una persona desequilibrada"

La candidata de la CUP a Tarragona, Laia Estrada, ha negat que el procés es fes de manera poc transparent: "La primera votació es va fer per veure quines persones tenien més suport, però amb els resultats calia acabar endreçant la llista. Tot era superprovisional."

Estrada ha admès que votar l'expulsió de cinc companys en assemblea no va ser una decisió afortunada i segurament "irreflexiva", però ho ha justificat perquè, segons el seu parer, es tractava de persones que "s'organitzaven a banda i entorpien, anaven a la seva i generaven conflicte".

En previsió que es presenti la querella penal, Estrada es manté tranquila: "Li donem tant poc crèdit... és d'una persona desequilibrada i amb una dèria. És tot una falàcia".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar