loader
menu

CIUTAT

Tarragona demana la 'Bíblia en vers' a autònoms i empresaris per accedir al nou espai coworking

El Circ Ciutat dilluns, 18 de maig de 2015

L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat que posa a disposició dels autònoms i dels empresaris de Tarragona un nou espai de coworking al complex de la Tabacalera. Segons Tarragona Impulsa, "l’objectiu del servei de coworking és facilitar als emprenedors un espai on poder desenvolupar la seva activitat amb l’acompanyament del servei tècnic de Tarragona Impulsa, l’accés a formació especialitzada i la possibilitat de treballar de forma col·laborativa amb d’altres emprenedors."

Un pla de producció, un d'organització, un de màrqueting, un de finançament i un d'inversió, a més de nombrosos documents, certificats, cànons, fotocòpies...

L’espai de coworking està ubicat a Tarragona Impulsa, a la 1a planta del Magatzem 1 de la Tabacalera i disposa de tots els serveis bàsics, és a dir, connexió wi-fi, impressió, secretariat, assessorament fiscal i legal, llum, electricitat, telèfon, entre d’altres. Tot per 90 euros al mes, encara que no es concreta l'espai exacte de què es disposaria.

Foto: Tarragona Impulsa

Foto: Tarragona Impulsa

Cinc plans i un rosari de papers interminables

El que s'ha estalviat dir el consistori tarragoní iés que tots els autònoms i empreses que vulguin optar a anar a la Tabacalera també hauran de presentar una autèntica paperassa i que en molts casos ja suposa un gran obstacle.

Per començar, cinc plans: Un de màrqueting, un d'organització, un de producció, un d'inversió (amb despeses d'establiment i constitució, llicències de local...) i també un pla de finançament, on cal incloure recursos propis, recursos aliens, crèdits o préstecs i altres fonts de finançament.

El rosari de papers que demana Tarragona Impulsa per optar a un espai no s'acaba aquí. També es demana una relació de despeses fixes: sous i salaris, contribucions a la Seguretat Social, subministraments, lloguers, cànons, assegurances i altres despeses fixes.

I fotocòpies compulsades de no sé quin coi de comprovant de pagament i moltes més coses. (Consulta aquí les bases). Al marge, entrevista personal.

Ara fa uns dies, el candidat de CiU, Albert Abelló, ironitzava assegurant que més que Tarragona Impulsa, com se li hauria de dir és "Tarragona Expulsa".circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar