loader
menu

CIUTAT

Repsol reconeix un vessament d'un component de la gasolina dins del seus terrenys

Sergi Casado Ciutat dilluns, 18 de febrer de 2013

La companyia Repsol ha admès que l'octubre de 2012 hi va haver un vessament de nafta (un dels components de la gasolina) però que la fuita es va produir dins del seu complex industrial al polígon nord, dins del terme de la Pobla de Mafumet, però molt pròxim a Constantí. A més, segons informa la companyia, la canonada es va tancar el mateix dia de l'incident (31 d'octubre) i al cap de 48 hores ja estava arreglada.

Una imatge del polígon nord. / territori.scot.cat

Des de Repsol també s'informa que van comunicar l'incident a l'administració el mateix dia, i que, des de llavors, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) rep informació puntual, encara que ha obert un expedient sancionador. Segons fonts de la companyia, el 80 per cent del líquid vessat ja s'ha recollit i la resta, confinat. També neguen que l'aigua del riu Francolí hagi quedat contaminada, i per això afirmen que ni el propi Francolí, ni la mina dels Tarragonins ni tampoc la sèquia dels regants ha quedat perjudicada.

Amb vistes de que la Fiscalia de Medi Ambient pugui obrir diligències, des de Repsol asseguren que, a hores d'ara, no en tenen cap coneixement.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar