loader
menu

Els partits tarragonins, un a un: Iniciativa per Catalunya-EUiA (IV)

El Circ dimarts, 19 de maig de 2015

Iniciativa per Catalunya va decidir presentar-se sola a les municipals de Tarragona fa només dos mesos. Ho va va votar l'assemblea de militants, i el 91 per cent, va votar a favor d'emprendre l'aventura en solitari altre cop i desestimar l'opció de provar l'experiència amb Tarragona en comú.

Foto: circdetarragona.com

Pel camí, però, la unió entre els ecosocialistes també se'n va veure afectada, ja que durant molts mesos s'havien estès ponts de diàleg amb l'antiga Guanyem Tarragona. Fins i tot en va sortir una proposta de llista per a les municipals, que tenia com a número 1 el líder veïnal Antoni Peco (en representació de TGN en comú) i a Jordi Collado en el número 2 en nom d'ICV. Fonts pròximes a ICV van explicar que la llista l'havien confeccionat a quatre mans ICV, EUiA, Procés Constituent i Tarragona en comú.

Just l'endemà, l'assemblea de militants va desestimar aquesta proposta i va apostar altre cop per una candidatura només amb EUiA i amb Arga Sentís com a cap de cartell. "L'assemblea no ha acceptat la proposta de Tarragona en Comú, hem fet tots els esforços, però no ha estat possible", va explicar Sentís, qui va negar que la llista del dia abans fos fruit del consens.

Numèricament, el paper d'ICV ha estat testimonial durant el darrer mandat municipal, i la pròpia portaveu i ara candidata, Arga Sentís, de vegades ho ha explicat en el mateix ple. No han estat decisius, però en el plenari s'ha mogut amb desimboltura i agilitat, i ha fet que fins i tot que més d'un company del PSC li 'comprés' el seu discurs.

El número 2 de Sentís i primer d'EUiA és el sindicalista Manolo León, i Esquerra Verda acapara els números 3 i 4, amb Laura Fages i Gabino Martínez, qui va representar ICV al debat organitzat per TV3.

L'única enquesta apareguda a Tarragona sobre les municipals donava bons resultats a Iniciativa. Passava d'1 a 2 regidors. El Li doblava el regidor que durant aquests últims quatre anys ha estat representant Sentís. En un plenari previsiblement fragmentat, i en funció de l'aritmètica, els regidors d'un partit com ICV podrien tenir el seu pes en or.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar