loader
menu

Tres organitzacions de l'esquerra independentista donen suport a la candidatura de la CUP a Tarragona

El Circ dimarts, 19 de maig de 2015

Tres organitzacions de l'esquerra independentista (Cau de Llunes, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i Endavant) han enviat un comunicat que inicien donant suport a la candidatura de la CUP a les municipals de Tarragona.

Foto: cup tarragona

El comunicat

"Cau de Llunes, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Endavant (OSAN) a Tarragona donem suport a la candidatura de la CUP que es presenta a les eleccions municipals d’aquest 24 de maig.

Les classes populars i en especial la classe obrera hem de construir, consolidar i desenvolupar un poder popular per tal de derrotar la burgesia, ja sigui la burgesia que s’organitza en el marc de la Unió Europea, en els marcs estatals (que cada cop tenen menys poder perquè es subordinen a l’anterior) francés i espanyol o en el marcs regionals o locals. Sense un poder popular al marge de les institucions de l’estat burgès, sense un poder popular independent, arrelat en el conjunt de la classe treballadora i la resta del poble treballador, sense un poder crític no hi haurà independència possible, perquè la independència política formal no resulta suficient com es veu amb la subordinació de Grècia, Itàlia i Irlanda cap a la Troika.

La independència ha de ser económica, ha de ser respecte el Capital. Això no nega participar en les institucions establertes per la burgesia, tot al contrari, cal participar-hi mentre ens ho permetin per disputar-li l’hegemonia. Cal arraconar la burgesia en les seves contradiccions, per una banda ens assegura que estem en democràcia però manté la llei de partits, ens assegura que hi ha brots verds i que el sistema capitalista és l’únic possible, però la veritat és que el 25% dels treballadors i treballadores dels Països Catalans estem aturats i el 50% del joven també, el Capital no troba nínxols suficients on reproduir-se de manera ampliada i per això va embogit intentant cops d’estat a Veneçuela, Ucraïna o Líbia.

Per això, d’amagat la burgesia ens està imposant el TTIP, un tractat de comerç amb els EUA per tal de destrossar l’estat del benestar i assimilar les nostres condicions laborals i socials a la dels EUA on la classe treballadora està encara més explotada.

Cal que ens organitzem per combatre el capitalisme. Cal que prenguem consciència de que el subjecte col·lectiu que més tem la burgesia és una classe treballadora conscient dels seus interessos aliada amb la resta de classes populars. Construïm la Unitat Popular, organitzem-nos per lluitar."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar