loader
menu

CIUTAT

La nova 'direcció' de Nits Q convoca als polítics de TGN perquè ajudin a reactivar l'oci nocturn

El Circ Ciutat dimarts, 19 de maig de 2015

Des de fa uns mesos, l'Ajuntament de Tarragona ha deixat en mans de professionals de l'oci nocturn de la ciutat (també diürn) la tasca que venia fent la plataforma Nits Q. Aprofitant el canvi de gir i amb les eleccions a la vista, la sala La Cova ha estat l'escenari d'un debat amb un únic punt en l'ordre del dia: l'oci nocturn a Tarragona i el que se'n deriva.

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

A excepció de la CUP, que ha excusat la seva presència perquè estaven preparant l'acte central de campanya, els altres set partits tarragonins sí hi han dit la seva. Es tractava d'una primera posada en comú per posar el tema damunt de la taula i mirar de trobar la solució per ajudar a reactivar l'oferta d'oci nocturn tarragoní.

El format ha estat àgil i el moderador, l'actual gerent del Cau i La Cova, Jordi Viñoles, ja s'ha encarregat de demanar concreció als convidats: Patrícia Anton (PSC), Toni Vera (CiU), Alejandro Fernández (PP), Laura Sánchez (ICV), Pau Ricomà (ERC), Rubén Viñuales (Ciutadans) i Emili Rivelles (ARA Tarragona). En el nou equip responsable de Nits Q també hi són el periodista Roberto Villarreal (comunicació) i Paco Aixelà, de la Llar del Pernil que s'encarregarà de la relació amb els locals que en formen part.

El precedent "perillós" de l'Otto

Visions oposades sobre la salut de l'oci nocturn. "A Tarragona té molt bona salut", ha explicat Pat Anton, tot i que tant el PP com ERC ho han qüestionat recordant l'episodi de l'Otto. "Potser no hem estat actius, i sí reactius", ha admès l'actual regidora de Turisme, que proposa mantenir el model de Nits Q i vetllar per un "oci de qualitat. Ara és el moment de TGN".

Durant el debat en cap moment ha sortit l'ordenança d'oci nocturn que fa anys que està redactant l'Ajuntament de Tarragona i que s'ha quedat al calaix per falta de fons. CiU proposa crear un Pla Director d'Oci Nocturn, "per deixar clara la regulació i evitar la incertesa i tensions entre veïns."

El paper de l'Ajuntament com a mediador

L'eficiència en la mediació sembla ser la solució per resoldre els conflictes entre locals que últimament transcendeixen més que la pròpia activitat empresarial. HI ha hagut bastant quòrum en què el consistori ha de fixar les normes i que aquestes, s'han de complir. "S'han de marcar unes pautes", ha dit Alejandro (PP), qi també ha reivindicat la necessitat de recuperar el Port Esportiu.

"S'ha d'extremar la mediació entre locals i veïns", ha indicat Ricomà (ERC), "cal aplicar totes les normes i restriccions i s'han d'acabar les baralles entre locals", ha manifestat Rivelles (ARA), "l'oci nocturn està criminalitzat i sí s'ha d'aplicar la llei, però de vegades s'és massa flexible i poc igualitari", ha apuntat Viñuales.

"El clima de desconfiança no ajuda, i per això nosaltres optem per obrir equipaments municipals per a la gent jove, perquè tingui un oci diferent", ha indicat Laura Sánchez, en representació d'ICV.

Inspeccions a deshora i 'botellón'

Durant la xerrada també s'han abordat les inspeccions de locals. És necessari fer-les quan el local està en plena activitat? Si hi ha denúncia, s'ha d'actuar i acudir al local, sigui l'hora que sigui, tot i que aquesta denúncia, de vegades, sigui malintencionada. "La Urbana no pot no anar hi hi ha una denúncia contra un local. Ha d'estar matxacant al local", ha afirmat Alejandro Fernández. El PSC ha anat en la línea, però d'altres, com ERC opten per primer "identificar la font".

Ciutadans aposta per aprofitar a fer la inspeccions, a ser possible, quan es concedeix la llicència, mentre que ICV prefereix evitar la sanció econòmica "perquè podria ser contraproduent". Al 'botellón' tots l'han qualificat com a incivisme, però tampoc es veu com un problema greu. Anton ha explicat que la Guàrdia Urbana té controlats tots els llocs on se n'acostumen a fer.

Idees, bona sintonia i predisposició per fer de l'oci nocturn una pinya.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar