loader
menu

Els partits tarragonins, un a un: Esquerra Republicana de Catalunya (V)

Sergi Casado dimecres, 20 de maig de 2015

Esquerra Republicana serà, junt amb el PSC, l'únic partit de Tarragona que no rebrà la visita del número 1. En el cas del Partit dels Socialistes, pot tenir explicació, tenint en compte que totes les enquestes donen guanyador a Ballesteros i ell mateix ja s'ha fet la campanya tot sol.

El candidat d'ERC a Tarragona, Pau Ricomà. / erc

En el cas d'ERC, el candidat Pau Ricomà no ha tingut el suport del gran líder republicà, Oriol Junqueras, qui no ha passat ni tampoc passarà per TGN a fer campanya. Tan sols un vídeo a youtube, i penjat avui, a dos dies del final de campanya.

L'acte central de la candidatura de Ricomà va comptar amb la 2 del partit, Marta Rovira, i amb Ernest Maragall, però no del número 1. Ju

Fonts de la candidatura de Ricomà van justificar l'absència de Junqueras per motius d'agenda i perquè en breu serà pare, i això ha fet que el líder d'ERC hagi limitat els seus desplaçaments.

Malgrat això, totes les enquestes apunten que la formació republicana tornarà al consistori tarragoní, encara que la percepció és que si les eleccions s'haguessin fet fa un any, amb l'efervescència provocada pel 9-N, la irrupció d'Esquerra hauria estat potser superior.

Una forquilla d'entre 2 i 4 regidors. Aquests són els pronòstics que, més o menys, tothom fa per ERC. Això, sí, com a molts partits tarragonins, el partit tampoc no és una pinya i la militància no està unida al cent per cent. N'hi ha una part que està disgregada. En l'assemblea de militants del gener, per aprovar la llista per a les municipals, Pau Ricomà tan sols va obtenir el 64 per cent de vots favorables; un percentatge molt discret per a un candidat a l'alcaldia.

De fet, Ricomà va anar de número 2 a la llista de 2011, amb Sergi de los Riós, quan la formació republicana va obtenir un resultats desastrosos i va perdre la representació al consistori.

La llista de Ricomà va ser la primera a aprovar-se (ell va ser nomenat al 2013) és molt diversa i reuneix tarragonins i tarragonines d'àmbit i professions molt diferents. Aplega gent de Moviment d'Esquerres i de Moviment Demòcrata Català (MDC), i la principal novetat és el 3 de la llista, una posició molt cobejada i que finalment va ser per al sociòleg Xavi Puig. Com a 2, la presidenta local, Mònica Alabart.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar