loader
menu

CIUTAT

Fundación Repsol porta a TGN teatre adaptat a persones amb discapacitats

El Circ Ciutat dijous, 21 de maig de 2015

Fundación Repsol i la companyia de teatre social de l'artista i productora Blanca Marsillach s'han unit un any més per apropar el teatre social a les persones amb discapacitat i en aquesta ocasió han adaptat “Yo me bajo en la próxima, ¿y usted?”, del desaparegut Adolfo Marsillach.

Foto: Fundación Repsol.

Foto: Fundación Repsol.

Foto: Fundación Repsol.

L'obra s'ha representat avui a Tarragona al Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau, en una passada a la qual han assistit persones amb capacitats diferents pertanyents a entitats socials de la zona.

“Yo me bajo en la próxima, ¿y usted?”, que també es podrà veure el 22 de maig a Madrid, ha fet aquí la seva penúltima parada de la gira 2015, després de l'èxit de les representacions a Madrid, A Corunya, Cartagena i Bilbao, en què el públic assistent, seleccionat d'entre diferents associacions per persones amb discapacitat, ha gaudit d'aquesta adaptació de l'obra d'Adolfo Marsillach.

Com a novetat enguany, en aquestes últimes funcions es compta amb la participació de voluntaris Repsol, que col·laboren en l'acompanyament i assistència a les persones amb capacitats diferents i els ajuden a acomodar-se en les butaques i dalt de l'escenari, així com en el suport a la direcció del taller interactiu, que té lloc després de la funció, mitjançant la realització amb ells de diferents exercicis d'improvisació teatral. Per a aquesta activitat, els voluntaris reben una formació prèvia en la qual es familiaritzen amb el teatre inclusiu.

Aquesta obra, integrada dins el programa de teatre adaptat per a persones amb discapacitat de Fundación Repsol i la Compañía de Teatro de Blanca Marsillach, ha suposat un gran pas cap a la plena integració d'aquest col·lectiu, cosa que ambdues entitats porten perseguint des de fa sis anys, tot unint dalt d'un escenari actors professionals amb i sense discapacitat.

En aquesta edició s'enfronten a un repte nou, ja que és la primera vegada que un actor amb capacitats diferents es fa càrrec dels tallers en gira i viatja amb la companyia: Adela Estévez, personatge principal de l'espectacle, que, acompanyada de Xabi Olza (també director) i Natalia Moya, fa partícip el públic de les peripècies dels protagonistes. De l'obra (adaptada originalment per Darío Facal segons la selecció de textos de Mercedes Lezcano) s'han triat les millors escenes i s’ha aconseguit així que el repertori sigui més reduït i accessible.

“Yo me bajo en la próxima, ¿y usted?” explica la història d'una parella que, després de conèixer-se en un vagó de metro, va travessant diferents etapes en la seva relació; dues persones que es van enamorar molt joves expliquen els seus problemes i desavinences en clau d'humor i comparteixen amb el públic les seves vivències. Després de mitja hora de representació, els espectadors han tingut l'oportunitat de pujar a l'escenari amb els tres actors a interpretar les diferents escenes de l'obra, tot improvisant i convertint-se en actors per un dia.

Per Blanca Marsillach, productora i impulsora de teatre social, haver arribat no només a estrenar l'obra al desembre, sinó a tenir l'oportunitat de treure-la de gira, és la “culminació de sis anys de dur treball en què, pas a pas, hem aconseguit posar en valor el teatre social. Amb aquesta gira hem demostrat que la integració és possible i que independentment de les capacitats de cadascú, tots ens mereixem una oportunitat de demostrar el que sabem fer”.

Per a Fundación Repsol, contribuir a la integració social de les persones amb discapacitat és un dels objectius en què està més compromesa i, per això, treballa en iniciatives que abasten l'educació, la cultura i l'esport, a través de la promoció d’activitats inclusives que portin a la integració total d'aquest col·lectiu en un marc d'igualtat d'oportunitats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar