loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Xiquets de TGN s'apunten al micromecenatge per finançar un documental sobre la seva història

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 21 de maig de 2015

La Colla Castellers Xiquets de Tarragona celebra enguany dos aniversaris: el 130è de la creació dels Xiquets de Tarragona – Colla La Mercè (1885) i el 45è de la reunificació i creació de l’actual colla de camisa ratllada (1970), colla degana de Tarragona.

Durant 40 dies, els matalassers buscaran arribar als 10.500 euros que necessiten

En aquest sentit, i unificant les dues dates i, com no, els dos aniversaris, s’han preparat tota una sèrie d’actes i activitats en un calendari que es presentarà en breu.

Foto: circdetarragona.com

No obstant, per motius obvis de planificació i complexitat del projecte, l’acció més important, tant econòmicament com en esforços, és la producció d’un documental de qualitat, de 50 minuts de durada, que serà presentat en el marc de les Festes de Santa Tecla.

L’empresa d’audiovisuals Juan Desafinado Produccions, amb una trajectòria professional extensa i reconeguda recentment per l’elaboració del documental Dalí, emperador de l’acció, serà l’encarregada de què el projecte vegi la llum.

L’argument defugirà la manera normal d’ensenyar els castells i després de descriure la línia directa històrica entre les colles del segle XIX i els Xiquets de Tarragona actuals, se centrarà en explicar com, a partir del fracàs relatiu de crear una colla moderna i potent mitjançant la reunificació de dues colles antigues el 1970, existeix un procés intern, llarg i costós, que acaba, prop de mig segle després, amb l’esclat casteller i social d’una colla renovada que no té res a envejar a les capdavanteres.

Tot això marcant i donant molta importància a l’obligat trencament contundent dels darrers anys, explicant-ne les causes.

Per dur a terme aquest projecte, els Xiquets de Tarragona inicien una campanya a Verkami en la que, en quaranta dies, intentaran arribar a la quantitat de 10.500 €. L’objectiu és fer un moviment de ciutat, en tant que entitat de la mateixa, i implicar no només als castellers i familiars sinó a tota la ciutadania i al món casteller, doncs és la història de la Colla, estretament lligada a la de Tarragona i part indubtable de la del fet casteller.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar