loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Les lletres i la música del tarragoní Marc C. Griso viatjaran per les biblioteques d'arreu del País

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 21 de maig de 2015

Les lletres i la música de la primera novel·la del tarragoní Marc C. Griso, '#SiDeVERDADPudiera', viatjaran per les biblioteques d'arreu del País. Moltes de les noves veus que aviat podrien ser imprescindibles a la literatura en Catalunya opten per la auto publicació i per la publicació digital, però sovint tenen dificultats per trobar als seus lectors. Amb les targetes de descàrrega Seebook ara hi ha una manera de portar la seva obra digital allà on els lectors hi són: a les biblioteques.

Foto: Marc C. Griso

D’aquesta manera les biblioteques tenen una altre manera d’incorporar la lectura digital als seus centres i de contribuir al descobriment i difusió d’aquestes noves veus, de manera totalment gratuïta pels seus usuaris.

Després de l’èxit de la proba pilot llançada a l’octubre del 2014 per la start-up barcelonina Digital Tangible, a la que van participar deu biblioteques catalanes (cinc del Consorci de Biblioteques de Barcelona i cinc municipals coordinades pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat) i amb la que es van produir més de 400 descàrregues dels ebooks dels sis autors convidats, s’ha decidit donar continuïtat al projecte. En aquesta nova edició s’afegiran dotze biblioteques i un bibliobús de la Diputació de Barcelona, ampliant considerablement l’abast inicial.

Es tracta de portar físicament a les biblioteques l’obra de sis autors independents de comprovada qualitat. Els ebooks podran ser descarregats tant en format ePub com PDF i porten materials extra vinculats amb la creació del llibre (fotos, documents, capítols descartats...).

Amb aquesta iniciativa, dues de les tendències més potents de l'edició actual --la edició digital i l’auto publicació- tindran cabuda a les biblioteques públiques, que d'aquesta manera podran contribuir a facilitar a l'usuari la transició de l'analògic al digital, i fer-ho amb targetes físiques que incentiven i donen sentit a la visita presencial als seus centres. Així mateix, Digital Tangible proporcionarà als diferents grups de biblioteques estadístiques precises de descàrrega (dispositiu emprat, format d'arxiu més descarregat, lloc de la descàrrega...) que seran de gran utilitat per a planificar estratègies en la seva voluntat d’implantació de la lectura digital.

La iniciativa serà presentada públicament el dijous 28 de maig a les 19:00 h a la Biblioteca del Clot Josep Benet (Plaça de les Glòries, 37, Barcelona). Hi participaran els representants de les biblioteques, Rosa Sala, CEO i sòcia fundadora de Digital Tangible SL i els sis autors escollits, que introduiran breument les seves obres: Ramon Gasch, amb la seva novel·la històrica ambientada a la guerra civil D’un temps sense esperança.

També Marc C. Griso amb la seva novel·la amb banda sonora original #SiDeVerdadPudiera; Josep B. Pompidor amb la seva novel·la sobre multina- cionals Vanidad de vanidades; Felipe Ortín amb la seva novel·la crítica amb el sistema laboral actual Idus de julio; Jaume Burgell Alsina amb la seva novel·la històrica juvenil La guerra de l’avi i Lluís Bosch amb el seu recull de relats Hivern a la terra.


El 4 de juny, presentació al Centre Cal Massó de Reus amb Ruth Troyano

El proper dijous 4 de juny Marc C. Griso presentarà la seva primera novel·la al Centre d’Art Cal Massó de Reus (20'30h). L'acte estarà presentat per la periodista Ruth Troyano Puig.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar