loader
menu

CIUTAT

'Abelló ja ha afirmat públicament que no té ni idea de política, i insisteix en demostrar-ho'

Sergi Casado Ciutat divendres, 22 de maig de 2015

- Quantes entrevistes porta fetes?

El Circ entrevista al candidat del PSC a les municipals de TGN, l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros

- "No les tinc comptades, però han estat moltes. Jo diria que n’he fet més que mai i el que sí és segur és que hem atès totes les peticions que ens han arribat."

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

- Més que en el 2011, segur. Hi ha molts més mitjans.

- "Això sempre és una bona notícia, perquè és sinònim de pluralitat informativa i, per tant, de llibertat d’expressió, d’ocupació i d’emprenedoria. I també significa que Tarragona interessa a la societat, perquè consumeix els productes informatius i, per sort, a la nostra ciutat en tenim molts que informen amb rigor i competència."

- Mediàticament, li ha semblat diferent?
- "Els mitjans tradicionals han seguit oferint una cobertura àmplia i continuada, hem notat molt la seva presència en tots els actes i compareixences que hem convocat, la veritat és que ens hem sentit molt ben atesos pels mitjans. On sí que he notat un canvi és en les xarxes socials. Tot i que ja fa temps que funcionen i que les tenim socialment acceptades com un element quotidià, crec que en aquesta campanya hi ha hagut un boom de les xarxes socials, que permeten una informació instantània i un contacte directe amb els mitjans de comunicació i amb els ciutadans."

- Quina nota li posa a la seva campanya?
- "Seria pretensiós que jo mateix posés nota a la nostra campanya, però el que puc assegurar és que tot l’equip humà que ha participat de la nostra campanya s’hi ha deixat la pell. Hem intentat arribar a tots els barris i al màxim de tarragonins i tarragonines, per fer-los saber que mantenim el nostre compromís amb les persones i que seguirem complint. Per això, jo no em puntuo però sí que li poso un 10 a tot l’equip humà de la nostra candidatura."

- I en general?
- "No puc opinar de les campanyes d’altres formacions, perquè no les he seguit al detall. M’he centrat en la nostra candidatura i n’estic plenament satisfet, perquè hem fet el que vam prometre: una campanya austera, honesta i en positiu. Cada dia hem presentat propostes de futur per a la gent de Tarragona i hem representat el que som: la visió positiva de Tarragona davant del negativisme i el pessimisme d’altres."

- Ha estat l’únic candidat, junt amb el d’ERC, que no ha rebut la visita del líder del partit. En el seu cas, potser no el necesita…

- "Represento l’única candidatura genuïnament tarragonina. I dic això perquè tota la candidatura ha estat escollida a Tarragona, tot el programa ha estat pensat i elaborat a Tarragona i tota la campanya l’hem desenvolupat únicament i exclusiva amb l’esforç de la nostra gent. Som gent de Tarragona que vol seguir treballant pel benefici conjunt de tots i totes els tarragonins i tarragonines."

- Totes les enquestes diuen que el PSC tornarà a guanyar les eleccions. Se sent més segur un candidat quan tothom té coll avall que el vencedor serà vostè. Diuen les enquestes, i les seves, també.

- "Crec que, més enllà del que diguin les enquestes, el més important és que aquest diumenge tothom vagi a votar. Només així estarem treballant en positiu per Tarragona, perquè amb una participació elevada tindrem un reflex més fidel del que vol la societat tarragonina. Jo espero tornar a ser alcalde i vull ser-ho amb el màxim suport social possible, per tenir la confiança de tirar endavant la Tarragona positiva sabent que és el que vol la majoria dels tarragonins i tarragonines."

- O l’important és mirar de perdre el menys possible respecte de fa quatre anys.

- "Sóc un home optimista de mena, no puc pensar en perdre i, a més, crec que en aquests vuit anys hem millorat Tarragona. Les dades parlen per sí mateixes, i si la ciutadania ens fa confiança, seguirem treballant per la Tarragona positiva que mira al futur amb la seguretat de tenir projectes de garantia."

- El ciutadà potser està col·lapsat amb l’allau de propostes de cadascun dels partits. Els tres grans eixos del seu programa són:

- "La nostra màxima prioritat és seguir prioritzant l’atenció a les persones, que inclou els serveis socials, l’educació, l’ocupació, la gent gran, etc. En segon lloc, la vertebració de la ciutat, que esperem poder completar en els propers quatre anys amb la cohesió de Llevant, Ponent i nord (Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau) amb el centre. Finalment, tenim projectes atractius i potents per situar Tarragona com una de les ciutats motores de Catalunya a nivell econòmic, cultural, turístic, comercial i esportiu."

- Tenint en compte el descrèdit (en general) dels polítics, ara sí que es pot dir que es vota a la persona i menys al partit?

- "En clau municipal, potser sí que es vota el candidat més que el partit, però això depèn de cada cas, perquè hi ha candidatures de nova formació on tenen més pes les sigles que un candidat més o menys desconegut, i d’altres on el carisma o el grau de coneixement del candidat per part de la societat superin el partit. En tot cas, crec que cal votar amb el cap i pensant què és el millor per Tarargona. Jo aposto per una Tarragona que decideixi lliurement el seu futur, sense haver de sotmetre’s a les decisions que arribin de Barcelona o de Madrid."

- Les enquestes també preveuen un plenari molt fragmentat. Potser caldrà pactar una mica més. L’acord entre dos potser ja no és suficient.

- "Jo confio en obtenir un suport majoritari que ens permeti mantenir l’estabilitat i el bon govern de Tarragona, com hem fet en els últims vuit anys. De fet, ara mateix som l’única candidatura que pot aportar la garantia de la molta i bona feina feta, junt amb un programa il·lusionant i en clau positiva. Per això, espero obtenir un suport social com més ampli millor i, si no és possible, ja tindrem temps de seure a analitzar altres programes electorals i propostes per veure quina encaixa amb la nostra visió positiva de Tarragona."

- L’absència seva, del PP i de CiU al debat de TV3 va portar cua. Imagini’s a vostè en un partit nou. Trobaria coherent aquestes discriminacions?

- "En primer lloc, no hi vam poder anar perquè ja m’havia compromès a assistir a un altre debat, que organitzava RAC 1. A més, TV3 ens va convidar a dos debats, i vam decidir que aniríem només a un perquè el temps és limitat i tenim una agenda molt atapeïda. No ens semblava just duplicar la presència a TV3 i deixar d’atendre altres mitjans de comunicació que també havien sol·licitat una entrevista. Per tot plegat, no crec que sigui cap discriminació. En tot cas, també s’haurien d’ofendre la resta de candidatures que no van ser convidades, perquè cal recordar que a Tarragona concorren 13 llistes. I estarem d’acord que un debat amb 13 candidats seria del tot inviable."

- Vostè vol abaixar els impostos, com el PP. S’hi ha entès molt bé fins ara.. és el millor company de viatge? En temes Claus estan bastant d’acord.

- "Ens hem entès bé amb tothom, tant en l’actual com en l’anterior legislatura, perquè hem basat la nostra acció de govern en el diàleg i el consens. Si s’hi fixa, en aquests quatre anys que hem governat en minoria no hi ha hagut cap gran discrepància ni contenciós amb cap altre partit, la qual cosa demostra que som un partit de consens, de diàleg i que mira pel bé de Tarragona, més enllà dels interessos de partit o la ideologia de cadascú."

- No li anàvem a preguntar, però l’última denuncia del candidat de CiU sobre l’obra del Mercat els ha enfurismat.

- "És que en política no s’hi val tot. I en campanya, menys. El senyor Abelló ja ha afirmat públicament que no té ni idea de política, i insisteix en demostrar-ho, perquè la difamació i el joc brut no són propis d’algú que aspira a liderar una ciutat com Tarragona. Lamento la mentida flagrant d’un candidat, perquè és mentida que les obres del Mercat estiguin aturades. El senyor Abelló ha fet el ridícul anant comerç per comerç per esbombar un rumor fals. Tothom pot comprovar-ho, només s’han d’apropar al Mercat i veure-ho amb els seus propis ulls.

- Quin paper creu que pot tenir l’independentisme en la pròxima composició del plenari? Si entra Ciutadans, i amb el PP, es podria formar el bloc que alguns anomenarien ‘unionista’ i que frenaria qualsevol iniciativa. S’hi veu a dins?

- "Crec que els ciutadans no votaran pensant en la futura creació de blocs d’un o altre bàndol. Evidentment, un cop tinguem els resultats electorals es veurà si cal conversar i establir pactes, però en el meu cas és una situació que ara mateix no em plantejo. Estic centrat en aconseguir el màxim suport possible per part de la ciutadania i, si després cal pactar, ja tindrem temps de parlar-ne i de repassar els diferents projectes de cada candidatura per veure si encaixen amb la nostra visió positiva de Tarragona."

- El 2017 ha entrat en campanya, s’hi ha iniciat els moviments de terres. Es queixarà al govern de Madrid tal com va assegurar perquè es defineixi i concreti la inversió per als Jocs?

- "En primer lloc, l’inici del moviment de terres s’ha produït ara perquè així estava previst. És el fruit d’un any de treballs i gestions prèvies, i no les hem forçat electoralment com ha dit algun candidat amb mala fe o desinformat. En segon lloc, he exigit públicament i en repetides ocasions que el govern de Rajoy compleixi amb els seus compromisos, tant pel que fa als Jocs com en altres assumptes pendents. Espero no haver d’exhibir públicament el document de garanties financeres que el seu consell de ministres em va donar per presentar la candidatura a Turquia."

- Entén que certa part de la població no acabi de combregar amb el projecte dels Jocs?

- "Entenc i he comprovat que és un projecte que ha aconseguit un consens amplíssim. Els Jocs no són el meu caprici personal, sinó un gran projecte de futur que ens permetrà dinamitzar Tarragona a molts nivells i que ens deixaran un llegat importantíssim a la ciutat. Tothom, ciutadans, empreses, entitats i administracions, s’hi ha mostrat a favor, tret d’algun candidat nouvingut a la política que ha menystingut aquest gran projecte de territori i els més de 3.000 voluntaris que ja en formen part."

- En campanya molts partits s’han centrat a parlar de les persones, i vostès també. És la prioritat, oi?

- "Per a nosaltres sempre ho ha estat. Vam ser els primers a posar l’accent a les persones, quan la resta només parlaven de totxo i maquetes, i ara sembla que tothom s’ha sumat al discurs de les persones. Ja està bé, perquè finalment han vist que les persones són i han de ser la prioritat."

- Tornem al 2017. Un cop inauguri els Jocs com a alcalde, cosa que pocs dubten, seguirà els dos anys següents?

- "M’alegra que vostè ja em vegi com el proper alcalde. Jo també em veig com l’alcalde dels Jocs Mediterranis però, avui dia, el que vostè em planteja em sembla ficció."

- I la campanya a les xarxes. Ha estat divertida o acaba sent més feina?

- "Ha estat molt animada, perquè permet interactuar amb la gent i conèixer quina és la seva opinió sobre els assumptes de la ciutat."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar