loader
menu

Els partits tarragonins, un a un: Ciutadans (VI)

Sergi Casado divendres, 22 de maig de 2015

Ciutadans podria ser la gran sensació de les eleccions municipals a la ciutat de Tarragona. La 'franquícia' tarragonina del partit que lidera Albert Rivera té tots els números per entrar al consistori tarragoní, i segons les enquestes, amb bastanta força. Fins el punt que es disputarien la segona posició a Convergència i Unió.

Foto: circdetarragona.com

Fent un cop d'ull als números dels comicis d'ara fa quatre anys, Ciutadans va obtenir només 827 vots. Per si algú no recorda el seu nom, el candidat va ser l'advocat Pau Albiach, invisible durant tota la campanya.

Quatre anys més tard, la presència de Ciutadans sí s'ha notat. L'alcaldable per Tarragona, l'advocat Rubén Viñuales, respon al prototipus de candidat del partit de Rivera. De fet, va ser el partit qui el va venir a buscar i el va convèncer perquè liderés la llista per a les municipals.

L'efervescència de Ciutadans, tant en l'escenari polític català com en l'espanyol, també ha tingut els seus efectes a Tarragona. L'acte central de campanya al Palau de Congressos ha estat, de moment, el més multitudinari de tota la campanya tarragonina, amb més de 900 persones, el més multitudinari de la història del partit a TGN.

El discurs de Ciutadans a Tarragona sempre s'ha centrat en l'actualitat purament municipal, incidint en els barris, on podrien captar vot descontent amb el PP, PSC i fins i tot CiU. En una entrevista al Circ, ara fa un any, Viñuales no volia encasellar-se en dretes ni esquerres: "A Espanya diuen que som d'esquerres, i a Catalunya, de dretes".

Com a número 2 de Viñuales, Ciutadans presenta el representant veïnal Pedro Sánchez; un nom que va sonar també per a altres formacions politiques de la ciutat, i que tot apunta que es convertirà en nou regidor del consistori. Els darrers sondejos concedien a Ciutadans entre 4-5 regidors.

Però en matèria de sobiranisme, el partit d'Albert Rivera té traçades des de fa temps diverses línies vermelles. L'arribada de C's al ple tarragoní faria augmentar el bloc de partits que no creuen en el procés sobiranista, que ara mateix representen al consistori, en gran mesura, el PP i també el PSC.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar