loader
menu

Els partits tarragonins, un a un: la CUP (VII)

Sergi Casado dissabte, 23 de maig de 2015

"Ens agrada que ens diguin que som lleixiu, perquè així podrem fer neteja". Missatge clar i directe de la candidata de la CUP a Tarragona, Laia Estrada, durant l'acte central de campanya, en companyia del diputat David Fernández. La Candidatura d'Unitat Popular vol entrar al consistori tarragoní "per aixecar tantes catifes com calgui".

Foto: circdetarragona.com

Amb l'independentisme per bandera i amb el capitalisme com a gran enemic, la candidatura tarragonina ha reivindicat que seguirà fiscalitzant l'acció del govern municipal, com ja ho ha fet en els darrers anys, portant diversos casos davant la Fiscalia. El cas Inipro, amb afectació a Serveis Socials i el PSC, o el contracte de la brossa amb Fomento, ja han estat denunciats per la CUP.

Els seus militants i simpatitzants també s'ha destacat per la seva lluita contra les retallades en sanitat i ajuts socials, i l'últim exemple va ser la tancada a la seu de Salut de la Generalitat per demanar les 24h d'Hemodinàmica del Joan XXIII.

La legitimitat que ha agafat el partit a nivell nacional també ha ajudat a la seva projecció arreu del País creixi i Tarragona no n'ha estat una excepció. En les eleccions de 2011, la CUP va obtenir 1.099 vots; una xifra que confien a augmentar. L'única enquesta amb dades de Tarragona, publicada per El Periódico, donava a la llista liderada per Laia Estrada una forquilla d'entre 0-1 regidors.

La CUP es beneficiarà, a més, de les absències, tant de Podemos com de Tarragona en comú; dues propostes que li haurien restat punts, pel seu caràcter també trencador i rupturista, principalment des del punt de vista municipal. Aquests, però, són dos conceptes inherents a la CUP des de fa anys, i dels quals encara se'n continua enorgullint. A més, l'acte central de la CUP, celebrat al Palau de Congressos, sota el lema "Bufa un nou vent", ha estat el més amè i divertit de tota la campanya.

Al marge de Laia Estrada, el número 2 serà per a Jordi Martí Font, i el 3 per a Marc Ferré, cap de llista ara fa quatre anys.

La cap de llista tarragonina s'ha destacat pel seu activisme. Entre d'altres, Estrada va liderar, araa fa tres anys, junt amb Amanda Casas (número 3 a les municipals de 2011) la plataforma Stop Parquímetres. Abans, el 2009, va ser una de les persones agredides durant els incidents amb la Guàrdia Urbana davant del Bershka de la Rambla Nova.

Però com a la pràctica majoria de partits tarragonins, la CUP tampoc és una bassa d'oli. Ara fa uns dies, el Circ va publicar que diversos militants estan estudiant la possibilitat de presentar una querella penal contra el procés de selecció del candidat a les municipals per amenaces i injúries. La CUP, tant a nivell municipal, com a nivell nacional, va explicar que tot el procés s'havia fet de manera correcta.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar