loader
menu

Els partits tarragonins, un a un: ARA Tarragona (i VIII)

El Circ dissabte, 23 de maig de 2015

La irrupció d'ARA Reus a les municipals de 2011, amb 2 regidors i quarta força del plenari, va fer que a Tarragona també es volgués provar l'experiència. Ara Tarragona es va començar a gestar a principis de 2013, tutelat inicialment per ARA Reus, posseïdora de la marca ARA arreu del País.

Foto: circdetarragona.com

El Circ va avançar a principis d'estiu que a les municipals de 2015 també hi concorreria una nova candidatura, de perfil municipalista, i que es diria ARA Tarragona.

El cap de llista va transcendir al cap d'uns mesos: Emili Rivelles comandaria la nau i començaria a confeccionar la llista per mirar d'emular el que s'havia fet a l'Ajuntament de Reus quatre anys abans.

ARA Tarragona s'ha presentat com un partit municipalista i local, i amb "voluntat d'enterrar la vella política". Una mostra ha estat que el partit de Rivelles és l'únic que ha denunciat públicament el cas del pàrquing Jaume I, aliniant-se amb la plataforma Veu Ciutadana.

Sense cap referència de comicis anteriors, ARA Tarragona s'ha mostrat combatiu durant la campanya per mirar d'esgarrapar vots i també presència mediàtica. Després del PSC, Rivelles va denunciar els cromos del candidat de CiU davant la Junta Electoral. Fa uns dies, fins i tot va acusar el PSC i altre cop CiU, en aquest cop perquè els havia copiat propostes.

En l'aspecte mediàtic, dels que han fet campanya, ARA Tarragona ha estat el partit tarragoní més perjudicat perquè no ha tingut presència en cap debat. El Circ sí el va convidar a un debat on line amb el candidat de Ciutadans, Rubén Viñuales.

L'únic sondeig publicat amb dades de Tarragona els deixava fora del plenari. Tot i la fragmentació que podria presentar el nou ple del consistori, segons les enquestes, ARA no hi tindria lloc, malgrat que agrupa tarragonins i tarragonines que han estripat el carnet del seu partit per emprendre l'aventura de l'ARA. Les accions q

El més significatiu, el número 2, l'ex militant de Convergència Pep Manresa, encara que fins i tot l'alcaldable va tenir alguna vinculació amb el PSC durant l'etapa en què el 2017 encara era només una candidatura. Ex militants socialistes com el representant veïnal de Torreforta Modesto Pallejà. En l'últim lloc de la llista hi apareix Ana Fontbona, vinculada fa menys de tres amb PxC.

Gent jove i de perfils molt diversos, però que, vistos els sondejos, ho tindria complicat per entrar a l'Ajuntament.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar