loader
menu

Passeig triomfal de Ballesteros als barris de TGN

El Circ dilluns, 25 de maig de 2015

La cohesió dels barris amb el centre de Tarragona ha estat un dels assumpte que molts partits van posar damunt la taula durant la campanya. Un cop celebrades les eleccions, i desglossats per districtes, queda clar que Ballesteros i el PSC van fonamentar la seva victòria als barris.

El PSC va fonamentar la seva victòria en els grans percentatges obtinguts a Bonavista, Campclar, Torreforta, SPiSP i Sant Salvador

Els percentatges de vot van arribar a ser escandalosos a favor del PSC, en ocasions, triplicant la segona força, quasi sempre C's.

Foto: PSC

Aquests mateixos barris, a més, ja no creuen en el missatge del PP ni CiU i s'aferren al de Ciutadans. L'ensopegada li fa més mal a Alejandro Fernández, gran defensor dels barris i que ha vist com C's li ha pispat votants. El PP s'ha desplomat.

Tal com va explicar el mateix Ballesteros, el seu partit va resultar vencedor en les 11 zones en què queda dividida la ciutat. Des de Llevant, a on només va guanyar amb un punt respecte Ciutadans (17 % respecte 16 %), o a la Part Alta, on també va ser primer amb el 21 % però amb molt poc marge respecte la CUP (19%) i ERC (16%).

On la llista del PSC va fer la gran estirada va ser a Bonavista, Campclar, Torreforta, Sant Salvadort i Sant Pere i Sant Pau. En aquests cinc districtes, els marges del PSC respecte la resta van tornar a demostrar el poder d'atracció de l'alcalde als barris de la ciutat.

Tot i haver baixat en percentatges, l'exemple de Bonavista, amb un 47 per cent dels sufragis, en front del 19 per cent de C's, que va ser segon, confirma que el candidat socialista tornarà a governar gràcies a les majories aconseguides als barris. Un 43 per cent a Campclar i a Torreforta corroboren aquesta tesi.

(Veure resultats per zones)


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar