loader
menu

Albert Abelló fa descarrilar Convergència i Unió a TGN

Sergi Casado dilluns, 25 de maig de 2015

La trompada que s'ha emportat Convergència i Unió a Tarragona en les municipals del 24-M no ha estat una trompada qualsevol. El nou estil proposat per Albert Abelló, amb una llista renovada de dalt a baix i encenent la campanya a darrera hora donant veracitat a un rumor, no ha acabat convencent a la parròquia convergent tarragonina. Com a conseqüència, el projecte per 'despertar' Tarragona ha naufragat en majúscules.

Albert Abelló, adreçant-se als militants la nit del 24-M. / circdetarragona.com

El grup municipal de CiU a Tarragona quedarà reduït a només tres regidors; una xifra que per a un sector del partit suposa haver fet gairebé el ridícul, tenint en compte el que havia estat. Els 5.555 vots obtinguts per Abelló suposen la xifra més baixa en la història de CiU a la ciutat i deixen el partit en una situació de fragilitat fins ara mai vista.

Abelló, a més, no va estar a l'alçada en cap dels debats televisius en que va participar.

Fins ara, els pitjors resultats dels nacionalistes en unes eleccions municipals a la ciutat van ser els dels primers comicis de la democràcia, l'any 1979, en plena transició. CiU va obtenir 6.021 vots i es va quedar amb una representació de 4 regidors, els mateixos que durant els pròxims quatre anys. En l'apartat de millors resultats, l'any 1991 va aconseguir la majoria absoluta (14 regidors), amb més de 22.000 vots, i el 1995, també amb Nadal, va arribar al seu sostre: més de 23.000 vots. I enguany, 5.555, i cinquena força.

Les cares dels principals actors de la campanya d'Abelló eren tot un poema el passat dia 24. La fredor del local escollit per CiU per seguir la nit electoral, i per possibles celebracions, va magnificar la tragèdia encara una mica més. Les previsions de càtering s'havien excedit i els entrepans s'amuntegaven al fons d'una sala on s'esperava que algú els expliqués les raons de la clatellada rebuda.

Abelló va entrar a la sala quan la derrota era ja un fet. Acompanyat en tot moment pel president del comitè local de CDC, Jordi Sendra, un dels seus grans defensors i a qui no va deixar sol en tota la nit. Els aplaudiments del centenar de militants presents van trigar en escoltar-se, potser uns quinze segons. Potser menys, però van resultar eterns.

Convergència i Unió buscava recuperar l'alcaldia de TGN, però es va estimbar, allargant la caiguda lliure que experimenta des que Joan Miquel Nadal va abandonar la nau. Ni Joan Aregio, l'any 2007, va poder frenar la davallada convergent. Va perdre quasi 8.000 vots respecte el 2003. Al cap de quatre anys, Victòria Forns, tampoc va poder frenar la caiguda lliure, però no va ser tant brusca, i únicament va perdre un regidor, mantenint-se com a segona força, amb tan sols tres vots més que el PP.

El missatge d'Abelló, o no s'ha entès, o senzillament, no ha agradat, i les urnes han dictat sentència. Tot i que els màxims dirigents sempre havien insistit que la divisió interna no els passaria factura, els resultats de les eleccions els han deixat en evidència.

Quatre anys d'oposició "seriosa", com es va afanyar a assegurar ell mateix el mateix dia 24, és el que li queda per davant a un partit que es presentava renovat i que, paradoxalment, sembla haver tocat fons.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar