loader
menu

CIUTAT

Alarma per una fuita accidental d'òxid nitrós en una planta del complex petroquímic sud de Tarragona

El Circ Ciutat dilluns, 25 de maig de 2015

A les 16:20 d'avui dilluns 25 de maig s'ha produït una fuita d'àcid amb vapors nitrosos en la planta de Nitricomax a Tarragona, al complex petroquímic sud, a l'alçada de la Canonja. Segons ha explicat l'Associació d'Empresaris de la Química de Tarragona (AEQT), la fuita ha tingut lloc durant les operacions quotidianes de producció d'àcid nítric, i automàticament s'ha parat la producció neutralitzant els vapors emesos.

S'ha produït per causes desconegudes, però ja s'ha controlat i segons l'AEQT, no hi ha hagut danys personals ni a les instal·lacions

Immediatament s'ha avisat al CECAT (Centre d'Emergències de Catalunya), personant a continuació les autoritats al centre i activant la fase d'alerta dels seus protocols d'actuació de manera preventiva. MAXAM està col·laborant activament amb elles.

Foto: circdetarragona.com

La fuga s'ha produït per causes encara desconegudes, sense que s'hagi hagut de lamentar danys, ni personals ni a les instal·lacions. La situació està controlada i MAXAM ha posat en marxa tots els Protocols de Recerca previstos.

La instal·lació de Nitricomax compleix amb tots els estàndards de Prevenció de Riscos Laborals i de Protecció del Medi Ambient del grup MAXAM, segons les normes internacionals OHSAS 18001 i ISO 14001, i té tots els permisos d'activitat en regla, d'acord amb el que exigeix ​​la legislació vigent a Espanya.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar