loader
menu

Ciutadans es queda a 31 vots del cinquè regidor a TGN

Sergi Casado dimecres, 27 de maig de 2015

Tothom sabia que Ballesteros i el PSC guanyarien les eleccions a Tarragona, però calia veure quants regidors es deixaria pel camí. Finalment han estat dos. Però hi havia molts més alicients, com ara qui seria segona força per darrere del Partit dels Socialistes.

Foto: circdetarragona.com

L'enquesta d'El Periódico, a una setmana de les eleccions, va donar en el clau i va situar Ciutadans com a possible alternativa a CiU, PP i ERC amb una forquilla d'entre 4 i 5 regidors. Almenys aquí la va clavar perquè la llista liderada per l'advocat Rubén Viñuales ha irromput exactament així. Un cop fet tot el recompte, s'ha quedat a 31 vots de sumar el cinquè regidor, i que hauria près al PP.

Amb 7.218 vots, Ciutadans gairebé ha multiplicat per 10 els sufragis respecte el 2011, en què únicament en va aconseguir 827 vots. Fins i tot els resultats del 2007 havien estat molt millors, amb 1.917 vots. Ningú dins del partit s'ho imaginava així. "I qui digui el contrari, enganya. Nosaltres no havíem fet cap enquesta i només teníem la que es va publicar en premsa. Pensar que 7.200 persones es van llevar el diumenge pensant en el nostre projecte em dóna felicitat i alhora responsabilitat", ha explicat el nou líder de l'oposició a Tarragona.

Eclosió als barris

Igual que el PSC ha basat el seu triomf en els barris, l'eclosió del partit d'Albert Rivera a Tarragona també s'ha gestat en districtes com Torreforta, Campclar, Bonavista, Sant Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau, on el discurs d'Alejandro Fernández i el PP ja no ha convençut. "Si hem pujat als barris, és perquè creiem que als barris, principalment a Bonavista i a Sant Salvador, és on més carències hi ha, a part de Llevant, on els veïns paguen un IBI molt alt pels pocs serveis que reben", ha indicat Viñuales.

Amb excepció de Llevant, on no ha estat la primera, però sí la que més creix, la llista liderada per Viñuales ha estat l'única que ha crescut als barris i de manera aclaparadora. Amb creixements que han oscil·lat entre el 12 i el 16-17 per cent. (veure resultats desglossats)

La segona posició que ostenta ara Ciutadans, a més ja no està tant disputada com ara fa quatre anys, quan CiU va obtenir només tres vots més que el PP. Ara no, C's supera a Esquerra en més de 1.200 vots. Per això, el nou líder de l'oposició al plenari serà d'un partit sense tradició al consistori tarragoní.

L'acompanyaran Pedro Sánchez (2), Lorena Roldán (3) i Sònia Orts (4).

"Farem una oposició responsable"

Com ja ve dient des del dia 24-M per la nit, i fins i tot a la gent que li pregunta pel carrer, (com ell mateix ha assegurat), Ciutadans no pactarà amb ningú. "No vinc a ser tinent d'alcalde, que governi la llista més votada. Nosaltres farem una oposició responsable i seriosa, i això no significa dir no a tot. L'equip de govern haurà de ser permeable a les idees alienes".

Respecte a la possible entesa amb altres forces del consistori, Viñuales es mostra obert al diàleg: "Per què no podem aprovar una mesura que proposi la CUP, si creiem que és bona per a Tarragona?".

Això, sí, de moment, sempre hi haurà línies vermelles que venen fixades des de de dalt: "Demanem respecte a la Llei i a la Constitució i si el que se'ns proposa hi està a dins, doncs ho parlarem". Amb el debat sobiranista present en tot moment, des de Ciutadans Tarragona no defugiran debatre-hi, però proposen que es fixi un marc. "S'ha de parlar de tot, però si es vol que sigui del procés en concret, doncs fem un ple monogràfic i ja està", ha recordat Viñuales.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar