loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament continua movent fils per vendre's patrimoni

Sergi Casado Ciutat dimarts, 19 de febrer de 2013

L'Ajuntament de Tarragona es vol vendre patrimoni. Al marge del bloc de quatre plantes que hi ha damunt del Teatre Metropol, que podria tenir un preu de venda d'1,2 milions d'euros, el consistori també estudia la possibilitat de posar a l'aparador dos solars cèntrics i amb moltes possibilitats: l'un és el de l'hostal del Sol i l'altre, el que hi ha al passeig de les Palmeres.

Imatge del solar que dóna al passeig de les Palmeres. / circdetarragona.com

Imatge dels pisos que hi ha damunt del teatre Metropol. / circdetarragona.com

El solar que dóna al carrer Huyà estaria situat a la dreta de la imatge. / circdetarragona.com

El solar on hi havia l'Hostal del Sol, al passeig de Sant Antoni, està dividit en tres finques. D'aquestes, la que el consistori estudia vendre's és la que hi ha a just a sota d'on ara hi ha instal·lat un pàrquing dissuassiu provisional, que només té accés pel carrer Huyà. A la superfície de dalt, on s'aixecava l'edifici enderrocat, hi continua havent un projecte per convertir-lo en zona verda i mirador, encara que la falta de recursos ha provocat que la idea s'hagi quedat, de moment, en un calaix. En total, les tres finques, adquirides per l'Ajuntament per 1,7 milions d'euros fa uns dos anys, sumen una superfície aproximada de 1950 metres quadrats, la meitat dels quals corresponen al solar que dóna a Ciutat Jardí. En principi, el POUM recollia dues possibilitats: el trasllat d'aquests drets d'edificabilitat a una zona compresa entre l'Arrabassada i la Budallera, o bé reservar-ne la meitat per destinar-los a fer habitatges. Per això, l'Ajuntament medita obrir un concurs i posar aquest terreny en subhasta.

L'altre solar que el consistori també veuria amb bons ulls vendre's és el que hi ha al passeig de les Palmeres, just entre l'edifici que fa cantonada amb la rambla Nova i l'hotel Imperial Tarraco. En aquesta parcel·la, els drets urbanístics tan sols permeten fer-hi habitatges, però un dels requisits és que s'hi inclogui una planta d'equipaments, com ara oficines. Com en el cas del solar de l'hostal del Sol, la intenció de l'Ajuntament és, abans que res, fer la taxació corresponent, després de la qual s'obriria un procés de licitació i una subhasta posterior. La següent paraula ja la tindrien els possibles compradors.

Sigui com sigui, amb aquests dos solars, més el bloc de pisos de damunt del teatre Metropol, el consistori espera poder omplir la caixa. El solar més car és, sens dubte, el del passeig de les Palmeres. Fonts consultades pel Circ apunten que el preu de sortida podria estar al voltant dels quatre milios d'euros.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar