loader
menu

CIUTAT

El sector recelós amb els Jocs del 2017 serà majoria en el nou Ajuntament de TGN

Sergi Casado Ciutat dijous, 28 de maig de 2015

Un cop celebrades les eleccions municipals a Tarragona, les lectures poden ser nombroses i alguna més rellevant que una altra. Per exemple, amb la nova distribució del ple de l'Ajuntament de Tarragona, serà majoria el sector de partits que no s'acaben de creure el projecte dels Jocs del 2017. I això no vol dir que no hagin de donar suport, només que no ho veuen clar.

Foto: circdetarragona.com

Només un candidat, el del PP, Alejandro Fernández, ha deixat clar que donarà suport als Jocs tant sí com no. "Si no es fan, podria ser una catastrofe per a Tarragona", va explicar Fernández el dia que el PP va presentar la llista. Però fins aquí tot el suport explícit i garantit cap als Jocs, i amb els regidors populars només arriben 13 i es queden a un a la majoria.

Les eleccions han dibuixat un nou escenari polític a Tarragona. A només dos anys dels Jocs, els partits que s'han mostrat crítics amb els Jocs i amb la incertesa del finançament ara seran majoria al plenari. Ciutadans, ERC, Convergència i Unió, la CUP i també ICV-EUiA sumen 14 regidors i sí suposen majoria.

Els Jocs van entrar en campanya, per casualitat. L'inici del moviment de terres a Campclar va coincidir en plena campanya i allí, l'alcalde Ballesteros va dir que els Jocs del 2017 eren el fet més important per a Tarragona en 2.000 anys.

De manera indirecta, els Jocs i el seu finançament també es van colar en campanya, ja que un dia abans que comencés tot el circ electoral, l'Ajuntament va anunciar que Caixa Bank havia concedit un crèdit de 12 ME al Comitè Organitzador per a les obres d'urbanització de l'Anella Mediterrània.

L'entrada de nous partits segur que augmentarà la fiscalització de tot el que envolta els Jocs. Per exemple, el candidat de Ciutadans ha assegurat que el que vol primer és que li expliquin el projecte i ERC també va ser inflexible i el seu candidat, Pau Ricomà, va deixar clar que només donarà suport als Jocs si veu els números clars.

L'entrada d'Abelló a CiU també va trencar el consens que s'havia aconseguit amb Victòria Forns a còpia d'anys. En plena cursa cap a les eleccions, Albert Abelló també va disparar amb bala, qüestionant-ne el finançament i va dir que si guanyava estudiaria fer un referèndum entre la ciutadania.

La CUP, amb 2 regidors, serà combativa amb els Jocs. Ja ho ha estat fora del ple, i ara, a dins, ho seguirà sent. Fa uns dies, va deixar clar que no combrega amb els Jocs amb un comunicat al seu web i l'anunci del prèstec de 12ME també els va encendre perquè ho van troba irresponsable, "tenint en compte que cada any es paguen 20 ME en interessos".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar