loader
menu

Esquerra es veu lluny del PSC i Ballesteros: 'Ara vol socis més dòcils'

Sergi Casado divendres, 29 de maig de 2015

Esquerra Republicana ha sortit molt reforçada després del 24-M a Tarragona. La formació independentista va triplicar els vots respecte el 2011 i tornarà al consistori amb 4 regidors (Pau Ricomà, Mònica Alabart, Xavi Puig i Jordi Fortuny).

El número de la llista d'ERC a TRGN, Pau Ricomà. Foto: circdetarragona.com

Com que al marge del PSC, cap dels partits no ha obtingut representació suficient per ser decisiu i fer de frontissa, el futur portaveu d'ERC, Pau Ricomà, té molt clar que li hauria d'oferir Ballesteros per poder arribar a un acord de govern: "Que ens acompanyin en el procés sobiranista i que ens ajudin a crear les estructures d'estat", defensa Ricomà, alhora que descarta cap pacte almenys fins després del 27-S.

De totes maneres, el líder d'ERC insisteix que "a nosaltres ens veu molt lluny ara mateix. Vol socis més dòcils".

Els punts de contacte amb el PSC "sempre hi són"

Però els "punts de contacte" amb el PSC sempre hi són, i per això "donarem suport a projectes ciutadans". Això, sí, no a qualsevol preu, com amb els Jocs del Mediterrani del 2017: "Si estan orientats a transformar la ciutat hi donarem suport, però s'haurien d'anar passant etapes i no se n'estan passant, com amb la inversió de l'Estat".

En la nova composició de l'Ajuntament, l'independentisme hi tornarà a tenir veu amb els 4 nous edils republicans i els 2 de la CUP. Ho assegura el mateix Ricomà, en referència a que la presència de CiU durant el darrer mandat no ha estat, ni de bon tros, la veu de l'independentisme. "Fa quatre anys es volien repartir l'alcaldia amb el PP", recorda amb ironia.

"L'Estat no ens ajuda, no és una qüestió ideològica"

La irrupció de Ciutadans no passa desapercebuda per a Ricomà, conscient que ERC ha triplicat els vots però que el partit d'Albert Rivera, amb Rubén Viñuales al capdavant, els ha multiplicat per 10. "Fa el que feia el PP amb Francesc Ricomà, dissimulen i es fan els bons veïns, en espera que arribi el seu moment".

ERC justifica la necessitat que el nou govern de TGN els acompanyi en el procés sobiranista "perquè estem en un estat que no ens ajuda. No és una qüestió ideològica, és pràctica." El probable bloc que s'hi oposarà serà majoria, gràcies al PP però sobretot als quatre regidors que aportarà Ciutadans.

L'any 2019, a per l'alcaldia?

Ricomà està convençut que els resultats del 27-S seran millors. "Els problemes de Tarragona no només s'arreglen des de Tarragona". De vegades cal solucionar-los a Barcelona o a Madrid, ha vingut a dir Ricomà. La revifada d'ERC, amb creixement també als barris (SPiSP (9%) i Sant Salvador (7%), els permet albirar l'horitzó amb optimisme, fins el punt que el mateix Ricomà no amaga que el 2019 ERC podria optar a l'alcaldia de Tarragona: "No sé si amb mi o amb algú altre".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar