loader
menu

CIUTAT

Els jubilats tarragonins canvien el passeig pels video jocs

El Circ Ciutat dimecres, 20 de febrer de 2013

Els avis i àvies de Tarragona podran entendre's millor amb els seus néts i contribuïran a difondre la imatge de Tarragona com a ciutat moderna, intel·ligent, sostenible i mediterrània. Igual que a moltes llars s'hi pot trobar una consola de video jocs, a partir d'ara, a les llars de jubilats de Tarragona, també. Gràcies a un conveni entre l'Ajuntament i l'empresa Nintendo, la multinacional cedirà 20 consoles a 9 les llars de Sant Salvador, Bonavista, La Granja, Riu Clar, Sanitas – Tàrraco, Centre, Torreforta, Pere Martell i Sant Pere i Sant Pau.

Avis de la llar de Sant Pere i Sant Pau, en plena competició. / mauri

Avis de la llar de Sant Pere i Sant Pau, en plena competició. / mauri

L'acord s'emmarca en el programa "Videoconsoles Wii a les llars de jubilats", que s'ha presentat a la nova llar de Sant Pere i Sant Pau. Aquest acord pretén potenciar la pràctica esportiva entre la gent gran i fomentar un estil de vida més saludable vinculat a l’exercici físic i la celebració dels Jocs Mediterranis. La iniciativa, que també s’emmarca dins l’estratègia per definir un model de ciutat intel·ligent, sostenible i amb uns hàbits de vida saludables, compta amb el suport de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que “aquesta és una proposta pionera que respon a la voluntat de l’Ajuntament de crear programes de salut basats en solucions intel·ligents i sostenibles. De fet, està englobada dins un dels sectors d’actuació de les smart cities, en aquest cas en l’àmbit de la salut. Volem que la ciutat mantingui una actitud preventiva en matèria de salut i que aquesta prevenció sigui alhora sostenible”.

La principal característica de la consola Nintendo Wii és el seu comandament sense fils, el qual permet una pràctica molt més activa per part de l’usuari i amb el que es pot apuntar i detectar moviments en un pla tridimensional. La consola ha rebut diversos premis per la innovació del seu controlador i la tecnologia que incorpora el seu sistema de joc.

La incògnita resideix en saber si els avis i àvies abandonaran l'hàbit de caminar i, com molts joves, s'enganxaran a la pantalla.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar