loader
menu

CIUTAT

La fuita d'òxid nitrós del 26-M a TGN arribarà al Parlament

El Circ Ciutat dimarts, 02 de juny de 2015

La fuita d'òxid nitrós que es va produir el passat 26 de maig en una planta del polígon petroquímic sud de Tarragona, (terme de la Canonja) i que va alertar un gran sector de població, arribarà també al Parlament.

Foto: circdetarragona.com

La diputada d’ICV-EUiA, Hortènsia Grau, ha entrat a registre, a la cambra catalana, un total de sis preguntes perquè el Govern s’expliqui en relació a la fuita que va provocar un núvol taronja perceptible des de diferents llocs, tant a Tarragona i a la Canonja, com a fora, i va generar una certa alarma entre la població i també a les xarxes

La substància provenia de l’empresa Nitricomax, situada al polígon industrial de la Canonja. Afortunadament, a Protecció Civil no li va caldre establir mesures d’emergència per a la població i la situació es va donar per controlada al cap d’unes hores.

Les preguntes d'ICV-EUiA

1. Quins riscos per la salut de la població ha comportat la fuita?

2. S' obrirà expedient informatiu a l’empresa responsable de la fuita?

3. Quins mecanismes de contenció va utilitzar l’empresa?

4. Quin nombre d’inspeccions ha realitzat la Direcció general de Qualitat Ambiental al polígon químic de La Canonja?

5. Amb quin resultat?

6. Quines mesures té previstes aplicar el Govern per evitar nous episodis de fuites químiques?

Grau ha indicat que espera que el Govern es comprometi clarament en la protecció dels ciutadans i l’exigència de bon funcionament de l’industria.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar