loader
menu

CIUTAT

La química Kemira estrena a TGN una de les majors plantes d'Europa per al tractament de l'aigua

El Circ Ciutat dimarts, 02 de juny de 2015

L'empresa química finlandesa Kemira ha inaugurat a La Canonja una de les majors plantes de producció d'Europa per a la fabricació de productes químics per al tractament de l'aigua. La planta tarragonina compta també amb una unitat per a la fabricació d'agents d'encolat utilitzats en la indústria de polpa i paper, ha assolit la seva plena capacitat de producció.

Foto: Mediaframe

La planta de Tarragona, situada a la zona industrial de Bayer MaterialScience, és capaç de produir tota la gamma de coagulants d’alumini i de ferro de Kemira que s'utilitzen per a l'aigua potable i per al tractament d'aigües residuals: clorur de polialumini (PAC), sulfat d'alumini (Al2) i clorur fèrric (PIX). També produeix alguns dels productes químics funcionals més utilitzats en la indústria del paper (agents d'encolat AKD).

«Kemira sempre busca com s’ha de garantir el subministrament rendible de matèries primeres. Una de les nostres estratègies és la integració ascendent als derivats d'altres indústries; el segment municipal i industrial utilitza fins a un 70% de materials reciclats d'entrada. En aquest cas, estem integrats a l'àcid clorhídric, derivat de la producció de Bayer MaterialScience», explica Antti Salminen, president del segment municipal i industrial.

«Kemira porta una llarga trajectòria a la regió de Tarragona a causa de la seva bona ubicació i les connexions amb els clients. La capacitat conjunta de la planta de Tarragona i la planta de Dormagen (Alemanya), també oberta recentment, és fonamental per al manteniment de la posició de lideratge de Kemira en el mercat del tractament de l'aigua a EMEA.

La inversió total en les dues plantes va ser d'aproximadament 40 milions d'euros. El nostre avantatge competitiu en el sector del tractament de l'aigua es basa en una alta fiabilitat del subministrament, la velocitat de lliurament i la flexibilitat logística, a més del suport integral d'aplicacions i de gamma de productes», afirma Jari Rosendal, president i director general.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar