loader
menu

La CUP proposa limitar a 1.600 euros mensuals el sou de regidors i càrrecs de confiança de TGN

El Circ dijous, 04 de juny de 2015

1.600 euros mensuals. Aquest és el salari que cobraran els càrrecs electes i de confiança de la CUP de Tarragona. La Candidatura d'Unitat Popular ha presentat la seva proposta de codi ètic i de compromís per la radicalitat democràtica, que aposta per la limitació de mandat i de sou, per revocació de càrrecs i per les decisions assembleàries.

Jordi Martí i Laia Estrada, els dos regidors electes de la CUP a Tarragona. /CUP Tarragona

Segons la CUP, en base a les xifres del darrer mandat (2011-15), si tots els càrrecs electes i assessors municipals tarragonins s'ajustessin una mica el cinturó es podria aconseguir un estalvi d'uns 400.000 euros anuals, i que el partit independentista aposta perquè es destinin a beques menjador.

La futura portaveu municipal de la formació anticapitalista, Laia Estrada, i el número 2 de la llista, Jordi Martí, han explicat que els resultats electorals posen de manifest que una part important de la població tarragonina vol un canvi en la manera de fer política a la ciutat. «S'ha acabat el mandat plàcid dels darrers anys, on l'oposició brillava per la seva absència», ha afirmat Estrada.

L'alcaldable ha vinculat l'aposta de la ciutadania per noves formacions polítiques amb la «demanda de noves maneres de fer política, moltes de les quals passen per la transparència, la participació i una gestió municipal al servei de les persones». És en aquest sentit que la formació independentista ha volgut remarcar la necessitat que l'Ajuntament aposti per un codi ètic municipal.

Entre les mesures que proposa la candidatura hi ha la limitació de sous i mandats, la no duplicitat de càrrecs i la no acceptació de regals o privilegis. Jordi Martí Font ha anunciat que la setmana vinent, en el marc de les reunions que tindran lloc per a constituir el nou Ajuntament, «la CUP de Tarragona farà arribar una proposta de text a la resta de forces amb representació municipal, basat en el codi ètic que ja vam defensar durant la campanya electoral els candidats» de la formació independentista.

Un màxim de 1.600 euros mensuals

La limitació de sous de càrrecs electes i de confiança a un màxim de 2,5 vegades el SMI (que són 9.080 euros anuals nets), i que equivaldria a un màxim de 22.700 euros nets o bé a 1.600 euros mensuals nets repartits en 14 pagues, és una demanda que la CUP de Tarragona reivindica per tal de «vincular les condicions laborals dels representants polítics, a les condicions laborals d'aquells i aquelles a qui se suposa que representen», ha afirmat Martí, destacant que «el SMI és irrisori i insuficient».

Per la seva banda, Estrada ha emfatitzat que malgrat la limitació de sous proposada no representaria un estalvi quantiós, «no deixa de ser important, ja que aquests diners es podrien destinar a aproximadament 400 beques menjador,o bé a millorar infraestructures d'escoles que actualment estan en barracons, o fins i tot a finançar part de l'estudi ambiental al Polígon Sud».

La quantitat estalviada si tots els càrrecs electes i assessors es limitessin el sou, segons els càlculs de la candidatura independentista en base al darrer mandat, podria ser d'uns 400.000 euros anuals, tenint en compte que la retribució total ascendia a 1.200.000 euros anuals. En cas, que la resta de formacions no vulguin signar l'acord, la CUP sí que el mantindrà i destinarà l'excedent generat a activitats i lluites socials, sempre en un marc de transparència.

Per últim, la candidatura anticapitalista ha volgut recordar que una altra punt important del codi ètic municipal que proposen és el compromís per la «radicalitat democràtica, el que significa establir una coordinació, vertebració i vinculació real amb les classes populars i els moviments socials a la ciutat», en paraules d'Estrada. En aquest sentit han volgut recordar que demà divendres han organitzat una primera assemblea oberta i que a principis de juliol en faran una altra centrada en la concreció de la vertebració amb els moviments socials de la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar