loader
menu

CIUTAT

'Hem de gestionar amb responsabilitat i sentit comú, no entenc cap altra fòrmula'

Sergi Casado Ciutat divendres, 05 de juny de 2015

Josep Maria Andreu ens rep a la llotja del Nou Estadi, només uns minuts després de presentar la samarreta amb què el Nàstic disputarà la final de campions contra l'Oviedo. El president grana projecta felicitat, satisfacció, il·lusió i tots els sentiments positius possibles. El Nàstic ha tornat a la Lliga de Futbol Professional; una autèntica pilota d'oxigen per a un club centenari.

El Circ entrevista el president del Nàstic, Josep Maria Andreu

SERGI CASADO - Encara està dalt del núvol?

El president del Consell d'Administració del Nàstic, Josep Maria Andreu. / Foto: circdetarragona.com

JOSEP MARIA ANDREU- “Ja han passat uns dies i el cert és ja toquem de peus a terra, però sí estic molt content perquè el Nàstic ha fet la temporada perfecta.”

S.C. - M’ho ha tret de la boca. Li anava preguntar això mateix.

J.M.A. - “Doncs sí, s’ha fet la temporada perfecta i l’esforç i el compromís dels jugadors ha fet que tinguem el premi de pujar de categoria. Estem contents per tots els jugadors, pels membres del cos tècnic i per les seves famílies perquè hem tornat a segona per la porta gran.”

S.C. - Si no es pujava l'angoixa per les finances tornava a estar garantida.

J.M.A. - “Un club com el Nàstic, amb el deute tant important que té, ha d’estar a LFP perquè genera molt més ingressos. Com a exemple, a segona B un club cobra 20.000 euros pels drets televisius i a la LFP supera els 3ME. La diferència és espectacular. Els ingressos per TV ens ajudaran a reduir el deute amb més tranquilitat. Fins ara, només ho podíem fer amb ampliacions de capital".

S.C. - L'Ajuntament ja els ajuda a eixugar el deute.

J.M.A. - "Sí, des de fa uns anys, i és una llàstima que haguem de destinar aquests ingressos no només a pagar el deute, sinó també el cost dels interessos."

S.C.- Té clar quins errors no s'han de tornar a cometre?

J.M.A. - "Jo ho tinc clar, vam tenir la sort de pujar de segona B a primera divisió en només quatre anys i amb una economia sanejada. I la política durant últimes les tres temporades ha estat la mateixa. Ara hem de fer igual, gestionar amb responsabilitat màxima i sentit comú. No es pot estirar més el braç que la màniga. No entenc cap altra fòrmula."

S.C. - Llavors ho té clar.

J.M.A. - "Claríssim. És el que sempre he fet."

S.C. - Ara que el Nàstic ha tornat al futbol professional, cobra més importància comptar amb l'ajut de Promoesport? Els pot obrir més portes?

J.M.A. - "Tenen una xarxa important d'oficines per tot Espanya, des de les quals controlen molts jugaors i això sí pot ser beneficiós. Però tampoc no és ni més ni menys important comptar amb Promoesport. És un soci que va entrar al 2012 amb mi com a president, i va apostar per nosaltres, jo coneixia el Rodri des de 2002, des del fitxatge d'Abel Buades."

S.C. - Temen perdre jugadors importants?

J.M.A. - "No , abans de començar el play-off teníem renovat el 90 per cent de la plantilla. Només hi ha el cas de Pablo Marí, que tenia una oferta important, però el fet de pujar a segona pot fer que canviï d'idea i que es quedi a Tarragona. Era l'únic jugador en situació de no renovació."

S.C. - La imaginació és lliure i n'hi ha que pensen fins i tot en primera divisió. A vostè li toca enviar un missatge de prudència, o no?

J.M.A. - "Quan vaig tornar a agafar el Nàstic l'any 2012 com a president, per segona vegada, l'únic objectiu era salvar l'entitat de la desaparició, Amb un deute tant gran i a 2a , en aquell moment tenim moltes possibilitats de diossolució. La recuperació econòmica també havia d'anar lligada a la recuperació de la categoria perduda i ho hem aconseguit. Tornem a estar on volíem."

S.C. - De què han servit tres anys al pou de segona B?

J.M.A. - "A mi, personalment, m'han passat ràpids. L'any passat vam fer una molt bona temporada perquè vam quedar primers, però llàstima de la sanció totalment injusta de tres punts que ens va fer acabar quarts. Però vam fer un play-off extraordinari i vam perdre l'últim partit a Llagostera eun una tarda atípica i d'autèntica mala sort. Sempre ens queda el record últim, que és del final del partit. Va ser una tarda molt cruel, però va servir perquè tots agafessim força perquè calia superar les adversitats. Enguany sabíem que havíem d'estar a dalt i ho hem fet. Hem guanyat tot els partits importants. No ens valia res més que ser primers."

S.C. - Si el Girona puja a primera, cosa més que probable, a segona divisió només hi haurà dos catalans: Nàstic i Llagostera. Casualitats de la vida i de l'esport...

J.M.A. - "Possiblement. A mi m'agradaria que el Girona pugés a primera perquè ha fet una gran temporada i perquè sé el que representa pujar a primera per a un equip d'una ciutat molt similar a Tarragona."

S.C. - Com espera el Nàstic-Llagostera?

J.M.A. - " Amb molta expectació, per dir-ho d'alguna manera. (Somriu irònicament) Seran dos partits molt interessants".

S.C. - Entèn que un sector de l'afició saltés al terreny de joc tot i les indicacions constants per megafonia?

J.M.A. - "Si d'alguna cosa puc d'estar content com a president durant tots aquests anys és del suport incondicional de l'afició. En moments puntuals, tu prefereixes que la gent no salti perquè així els jugadors ho podran celebrar més tranquil·lament i així evitem alguna lesió i no hi ha problemes de seguretat. Però també entenc la il·lusió de la gent que ve aquí, que s'identifica amb l'equip i ho vol celebrar de manera espontània i ràpida. Això, sí, prefereixo que la invasió es faci al final, quan els jugadors ja han sortit de la gespa."

S.C. -Què en pensa del vídeo dels jugadors del Huesca celebrant que els havia tocat el Nàstic en el play-off. Van vendre la pell de l'ós abans de caçar-lo.

J.M.A. - "Em va sorprendre moltíssim. Vaig tenir la sort d'estar al sorteig a Madrid, i vaig treure les dues primeres boles. La primera va ser la del Huesca i en aquell moment resava perquè sortís la del Nàstic. I va sortir!, però no vaig exterioritzar cap emoció, i per això m'extranya el que van fer els jugadors del Huesca. Al túnel de vestidors, Manolo Martínez va dir 'vamos que somos una perita en dulce'. Per què? perquè allò era un motiu més ràbia i al final els vam guanyar amb comoditat."

S.C. - Quin tipus serà el Nàstic a segona?

J.M.A. - "Hem de fer un equip competitiu a segona, sense renunciar a res i sempre mirant cap amunt. Durant les dues últimes temporades sempre he respost els missatges a facebook i al whatsaap amb el lema Tornarem i ara ja els puc contestar amb un 'Ja hem tornat'.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar