loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El 73 per cent dels estudiants de batxillerat de TGN no té clar el grau universitari

El Circ Ciutat > Ensenyament dimarts, 09 de juny de 2015

El 73 per cent dels estudiants de batxillerat tarragonins dubta entre diverses opcions a l'hora de triar el seu grau universitari, segons un informe de la consultora Círculo Formación.

Foto: Tarragona Ràdio

L'estudi s'ha realitzat entre 17.500 joves que van acudir a l'edició espanyola del Saló d'Orientació Universitària UNITOUR 2014-2015, celebrat entre els mesos d'octubre de 2014 a febrer de 2015 a 25 ciutats d'arreu de l'estat. La mostra a Tarragona és de més de 100 alumnes.

El panorama educatiu no deixa de canviar, i amb eleccions generals a la tardor, la inestabilitat està assegurada. Entre les últimes modificacions destaquen totes les que tenen a veure amb la LOMCE, el conegut com a Decret del '3 + 2' (que permet oferir graus de 3 o 4 anys i postgraus d'1 o 2) o la possible desaparició de la PAU per 2017.

No obstant això, els alumnes del present curs 2014-2015 no van a poder evitar-ho: durant aquests dies hauran d'enfrontar-se a la Prova d'Accés a la Universitat, una de les més temudes en la seva vida acadèmica.

De la puntuació que obtinguin depèn que puguin escollir la carrera amb la qual somien o hagin de buscar una altra alternativa, si la vostra decisió estigui ja presa, requisit que en molts casos no es compleix.

Segons l'estudi de Cercle Formació, el 26% dels alumnes tarragonins enquestats a batxillerat sap quin grau vol estudiar. La resta dubta entre diverses opcions: un 36% estudia tres titulacions, el 33% té dues més clares, i un 4% es troba completament perdut: no sap què escollir.

En l'estudi nacional, els estudiants tarragonins es troben entre els que tenen una opció més clara, juntament amb els de Cadis i Sant Sebastià ja que un 26% de cada província sap ja en batxillerat amb seguretat quin grau cursarà l'any vinent.

Un altre dels dubtes que se'ls plantegen durant aquests dies és, a més del grau que volen cursar, en quina universitat els agradaria fer-ho.

A l'hora de triar centre, el 26% dels estudiants tarragonins tindrà en compte el prestigi de la universitat, mentre que un 24% es fixarà abans en la proximitat al seu domicili o el cost de la carrera en aquesta institució, i un 21 % buscarà que el seu centre tingui atractives pràctiques laborals.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar