loader
menu

CIUTAT

El 73 per cent dels estudiants de batxillerat de TGN no té clar el grau universitari

El Circ Ciutat dimarts, 09 de juny de 2015

El 73 per cent dels estudiants de batxillerat tarragonins dubta entre diverses opcions a l'hora de triar el seu grau universitari, segons un informe de la consultora Círculo Formación.

Foto: Tarragona Ràdio

L'estudi s'ha realitzat entre 17.500 joves que van acudir a l'edició espanyola del Saló d'Orientació Universitària UNITOUR 2014-2015, celebrat entre els mesos d'octubre de 2014 a febrer de 2015 a 25 ciutats d'arreu de l'estat. La mostra a Tarragona és de més de 100 alumnes.

El panorama educatiu no deixa de canviar, i amb eleccions generals a la tardor, la inestabilitat està assegurada. Entre les últimes modificacions destaquen totes les que tenen a veure amb la LOMCE, el conegut com a Decret del '3 + 2' (que permet oferir graus de 3 o 4 anys i postgraus d'1 o 2) o la possible desaparició de la PAU per 2017.

No obstant això, els alumnes del present curs 2014-2015 no van a poder evitar-ho: durant aquests dies hauran d'enfrontar-se a la Prova d'Accés a la Universitat, una de les més temudes en la seva vida acadèmica.

De la puntuació que obtinguin depèn que puguin escollir la carrera amb la qual somien o hagin de buscar una altra alternativa, si la vostra decisió estigui ja presa, requisit que en molts casos no es compleix.

Segons l'estudi de Cercle Formació, el 26% dels alumnes tarragonins enquestats a batxillerat sap quin grau vol estudiar. La resta dubta entre diverses opcions: un 36% estudia tres titulacions, el 33% té dues més clares, i un 4% es troba completament perdut: no sap què escollir.

En l'estudi nacional, els estudiants tarragonins es troben entre els que tenen una opció més clara, juntament amb els de Cadis i Sant Sebastià ja que un 26% de cada província sap ja en batxillerat amb seguretat quin grau cursarà l'any vinent.

Un altre dels dubtes que se'ls plantegen durant aquests dies és, a més del grau que volen cursar, en quina universitat els agradaria fer-ho.

A l'hora de triar centre, el 26% dels estudiants tarragonins tindrà en compte el prestigi de la universitat, mentre que un 24% es fixarà abans en la proximitat al seu domicili o el cost de la carrera en aquesta institució, i un 21 % buscarà que el seu centre tingui atractives pràctiques laborals.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar