loader
menu

CIUTAT

TGN posa a punt l'operatiu per a la temporada de platja

El Circ Ciutat dimarts, 09 de juny de 2015

La temporada de platja a Tarragona començarà, de manera oficial, el proper 20 de juny i s’allargarà fins a mitjans de setembre. La vigilància anirà a càrrec, tant de la Guàrdia Urbana, com de la Creu Roja.

Foto: Ajuntament de TGN

La Unitat de Vigilància de Platges de la Guàrdia Urbana estarà formada per vuit agents amb el suport de dos agents més de la Unitat de Medi Ambient. Com a novetat d’aquest any, les motos de la Unitat disposaran de dos desfibril·ladors mòbils que s’afegeixen als 11 que ja disposen els llocs de socors de la Creu Roja.

La funció principal d’aquesta unitat és contribuir a la millora de la convivència ciutadana. Els agents s’ocuparan de la vigilància i protecció integral dels prop de vuit kilòmetres de platges tarragonines amb l'objectiu de garantir els màxims nivells de seguretat, convivència i civisme mitjançant el patrullatge a peu, i amb un contacte directe i personal amb tots els actors per recaptar informació i demandes. Així com també millorar la mobilitat i la fluïdesa del trànsit davant de l'afluència de persones i vehicles.

Els agents disposen de formularis per recollir denúncies a peu de platja en els casos que no hi hagi autor conegut i s’hagin produït sense violència i intimidació. Amb aquesta mesura s’eviten demores al ciutadà i la molèstia d’haver de desplaçar-se a la comissaria de la Guàrdia Urbana o dels Mossos d’Esquadra. Aquest any també disposaran d’aquests formularis el personal de recepció dels càmpings de la costa per tal d’agilitzar el tràmit de la denúncia.

51 professionals de Creu Roja

El dissabte 20 de juny també començarà el servei de vigilància a totes les platges del litoral de Tarragona: Comandància, Miracle, Arrabassada, Savinosa, Llarga, Capellans, la Móra i Tamarit. Si bé el 16 de maig ja va entrar en funcionament el lloc de socors de l'Arrabassada, que també estarà obert tots els caps de setmana de setembre.

Un total de 51 professionals de Creu Roja treballaran durant tot l'estiu per cobrir els 33 llocs de treball requerits. La majoria, 39, són socorristes bàsics i aquàtics, mentre que la resta de personal s'encarrega de tasques de coordinació, cura de les ambulàncies i operadors de comunicacions, entre d'altres.

En total hi ha 11 punts de vigilància i socors repartits per tota la franja costanera de la ciutat, un per a cada platja excepte en el cas de la platja Llarga que compta amb instal·lacions triplicades a causa de les seves dimensions. El dispositiu també compta amb tres motos aquàtiques, una embarcació de rescat, un vehicle pick up 4 x 4, una ambulància i un desfibril·lador a cada lloc de socors.

La tasca principal de l'operatiu és la prevenció. Per aquest motiu els socorristes recorren totes les platges per explicar consells i mesures preventives sobre el perill de banyar-se a les roques o fora de les zones habilitades, la prohibició de practicar esports nàutics dins de la zona de bany o la pràctica d'activitats perilloses a la platja.

Pel que fa a les assistències sanitàries, l'any passat l'equip de Creu Roja en va realitzar 1.914, la majoria per petites ferides o picades de meduses i altres animals. D’aquestes, només 23 van requerir un trasllat a un centre hospitalari.

Des de Creu Roja es fa una crida als banyistes a gaudir de la platja amb precaució, fent cas de les indicacions dels socorristes i respectant sempre les banderes que onegen a totes les platges.

Quatre platges amb Bandera Blava

Manteniment del guardó de Bandera Blava a les platges de l’Arrabassada, La Móra, la Savinosa i Tamarit.

La Bandera Blava és un guardó a la qualitat ambiental i els seus objectius són elevar el grau de consciència ciutadana i el grau d'intervenció de les autoritats sobre la qualitat de l'entorn de les platges i ports d'Europa i, en particular, de la qualitat de les aigües de bany requerida per la Directiva Comunitària (76/169/CEE, de 12/8/75) i proporcionar, així mateix, a través de la concessió de les Banderes Blaves d'Europa, un símbol europeu de reconeixement i emulació a aquelles platges i ports que aconsegueixen aquests nivells de qualitat ambiental i busquen un equilibri entre la utilització del recurs natural i el respecte de l'entorn.

Cala Jovera, Cala Fonda i Roca Plana revaliden el guardó de Platges Verges

En les darrers anys les platges de Cala Jovera, Cala Fonda i Roca Plana han estat guardonades amb la categoria de Platges Verges. L'objectiu d'aquest guardó és ressaltar els valors naturals i inalterats que encara mantenen algunes platges del nostre litoral.

Aquest guardó està promogut pel Grup Ecologista de Tarragona i l’Ebre d’Ecologistes en Acció de Catalunya (GETE-EeAC). Totes tres han estat guardonades tenint en compte que han patit el mínim d’intervencions antròpiques, que el seu entorn està mínimament edificat, que no pateixen vessaments urbans ni industrials i que, en general, les seves aigües presenten una bona qualitat.


Més informació al web http://www.tarragona.cat/mediambient/platges-espais-verds/platges-tarragona


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar