loader
menu

Fi de curs al plenari de TGN

El Circ dimecres, 10 de juny de 2015

El plenari de l'Ajuntament de Tarragona s'ha reunit per darrera vegada, i de manera extraordinària, per fer un reconeixement als 18 regidors i regidores que no continuaran en el proper mandat municipal. L'objectiu del ple, tal com l'ha plantejat l'alcalde en funcions, Josep Fèlix Ballesteros, era que els consellers poguessin acomiadar-se després de quatre anys de feina.

Dels 27 regidors actuals, 18 no continuaran a partir del proper 13 de juny

Sense límit de temps, cadascú a la seva manera i la temàtica, lliure. Del PSC han dit adéu la meitat dels seus regidors, 6: Carme Crespo, Carles Castillo, Xavier Tarrés, Patrícia Anton, Victòria Pelegrín i Joan Sanahujes. Només Castillo ha tornat a deixar la porta oberta a tornar a la politica: "Porto la politica en la sang i és vocacional. No crec que sigui un comiat, és un fins aviat".

Anton, que s'ha quedat fora del consistori (era la núm 10 del PSC) ha agraït el suport a tot el teixit associatiu de la ciutat i s'ha enorgullit d'haver-se 'arriscat' amb el Patronat de Turisme. La part negativa, el mercat.

La imatge de la bancada de Convergència i Unió també era peculiar i històrica, ja que cap dels set regidors (Victòria Forns, Maribel Rubio, Fede Adan, Albert Vallvé, Xavi Quintana, Òscar Busquets i Robert Vendrell) repetirà en el proper mandat.

Malgrat la controvèrsia que envolta la federació nacionalista des de fa mesos, agreujadfa amb la patacada d'Albert Abelló, l'encara portaveu nacionalista al consistori, Victòria Forns, i els companys de grup que havien demanat torn de paraula només han fet balanç de l'actuació municipal.

Això, sí, Forns ha explicat que torna a la Universitat, "on els lliure pensadors sí hi tenim espai; com aquí, on també m'he sentit lliure". El també nacionalista Xavier Quintana fins i tot ha demanat que no es deixin escapar els Jocs del 2017.

Les dues úniques absències del plenari han estat del PP. El seu portaveu, Alejandro Fernández, i una de les regidores que també plegarà, Pilar Juárez. Els altres tres populars que tampoc continuaran (Judit Heras, Josep Acero i Mariano Herráiz) sí han estat presents i s'han acomiadat amb gratitud.

La portaveu d'ICV-EUiA, Arga Sentís, també ha tingut paraules d'agraïment cap als que marxen, tot recordant que "la política continua estant fortament masculinitzada".

L'agraïment als treballadors municipals, a les entitats, a les associacions, així com el respecte cap a la resta de regidors també ha estat present en les intervencions de la majoria d'edils que han dit adéu i que han escalfat la banqueta al saló noble.

A partir del dissabte 13 la configuració del saló de plens del consistori canviarà la seva fesomia.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar