loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Intervenen en un tram de Muralla de de TGN per alliberar un ocell d'una espècie protegida

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 11 de juny de 2015

L’Ajuntament de Tarragona ha dut a terme una intervenció a la Muralla en el tram del Portal del Roser per la banda de la Via de l'Imperi, per tal d’alliberar una espècie d’ocell protegida que és el falciot negre (Apus apus), que sovint s’hi queda atrapat

Foto: Ajuntament de TGN

Foto: Ajuntament de TGN

Els fets es deuen a una xarxa protectora contra els nius que hi ha a la muralla i, dels que se n’han inventariat, només en aquest tram, n'hi ha un total de 17.

La Conselleria de Patrimoni, davant dels despreniments de materials en alguns sectors de la muralla de la ciutat i per tal d’evitar possibles danys a les persones, en els darrers anys ha col·locat xarxes protectores a diversos trams de la muralla.

Aquestes xarxes eviten la caiguda a la via pública de pedres que es desprenen de la muralla, però alhora eviten la nidificació dels coloms, els quals amb els seus nius també col·laboren en el procés de degradació de la muralla.

Malauradament aquesta actuació ha provocat aquest efecte col·lateral indesitjat, com és l’atrapament i mort d’alguns exemplars de falciot.
Per tal de resoldre aquesta i per tal d’establir al comptabilització de la conservació del patrimoni històric, avui s’ha dut a terme aquesta intervenció amb la col·laboració d’un vehicle escala dels Bombers de la Generalitat, aquest dijous i s’ha procedit a realitzar petites obertures a la xarxa a l’alçada dels nius de falciot per tal d’evitar nous atrapaments, buscant sempre la comptabilització de la conservació del patrimoni històric, la seguretat de les persones i la integritat dels falciots.

Fruit d’aquesta tasca conjunta s’ha realitzat un inventari de nius de falciot a la muralla de Tarragona, amb el resultat de 128 nius inventariats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar