loader
menu

Compte enrere per a l'atomització de l'Ajuntament

El Circ divendres, 12 de juny de 2015

Un Ajuntament amb el mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i el mateix partit, el PSC, però en un plenari on per primer cop a Tarragona hi tindran representació set forces polítiques, i dues de les quals, a més, s'hi estrenaran, com Ciutadans i la CUP. Tres més de les que hi havia fins ara.

Circdetarragona.com

La nova composició del plenari tarragoní amb l'alcalde al capdavant, prendrà posessió el dissabte 13 de juny en una jornada solemne a les dotze del migdia al saló de plens, i que també es podrà seguir en directe des de la sala d'actes.

L'expectació és màxima, com cada quatre anys, però l'atomització de la Casa de la Vila després del 24-M fa que tot plegat resulti més interessant que en anys anteriors. L'acte en sí sembla que serà més colorit.

Divuit nous regidors

Dels 27 regidors que juraran el càrrec, n'hi ha 18 que s'estrenen. El PSC, amb 9 escons, estarà representat per Josep Fèlix Ballesteros, Elvira Ferrando, Javier Villamayor, Begoña Floria, Josep M. Milà, Ana Santos, Pau Pérez, Ivana Martinez i Francesc Roca. Gairebé la meitat, quatre, s'estrenaran.

Ciutadans, amb 4, es converteix en primer partit de l'oposició a Tarragona en la primera vegada que obté representació. Els seus regidors són Rubén Viñuales, qui assumeix en el nou líder de l'oposició, junt amb Pedro Sánchez, Lorena Roldán i Sònia Orts.

ERC, també amb 4, estarà representat per Pau Ricomà, Mònica Alabart, Xavier Puig i Francesc Fortuny.

El PP repeteix els 4 de l'any 2007, i gairebé amb els mateixos noms, excepte Imaculada Rodríguez. Al davant, altre cop Alejandro Fernández, i altre cop amb Jordi Roca i José Luis Martin.

Convergència i Unió perd pes en l'oposició, i només comptarà amb 3 regidors, tots nous i cap de tots militant de CDC, ja que Albert Abelló és independent, Josep Maria Prats representa Unió Democràtica i Cristina Guzman, la número 3, també és independent.

La CUP també entra per primer cop a l'Ajuntament de Tarragona amb Laia Estrada i Jordi Martí. Arga Sentís, per la seva banda, repetirà com a única regidora d'ICV-EUiA.

Ordre de l’acte:1.- Constitució de la Mesa d’Edat formada pel secretari i pels consellers electes de major i menor edat, Josep M. Milà ( 5/11/1945) i Ivana Martínez ( 8/8/1984) respectivament.

2.- Constitució de la Corporació.

Primer juraran o prometran el càrrec el conseller de més edat, el de menys edat i, seguidament, els altres per ordre alfabètic.

Els consellers rebran una medalla i una insígnia de l’Ajuntament.
El jurament o promesa es farà des del faristol.
Així, quedarà constituïda la corporació.

3.- El president de la Mesa demanarà als caps de llista si es volen presentar a l’elecció del càrrec d’alcalde o alcaldessa.

4.- Elecció de l’alcalde o alcaldessa.

Cada conseller tindrà una carpeta amb un sobre que contindrà les paperetes amb els noms dels caps de llista que es presenten a alcalde o alcaldessa i una papereta en blanc. La votació serà secreta i el vot es dipositarà en una urna. Votaran per ordre alfabètic, excepte els membres de la Mesa d’Edat que seran els darrers en votar.

L’ urna estarà situada a la taula presidencial.

5.- Recompte de vots.

6.- Proclamació de l’alcalde o alcaldessa, que es traslladarà del seu escó al faristol per prometre o jurar el càrrec.

El president de la Mesa d’Edat li imposarà la Medalla i li lliurarà el bastó. (Davant de la taula presidencial).

- L’alcalde passarà a ocupar la presidència del Plenari.

- Explicació de vot per part dels portaveus dels grups municipals.

- Parlament de l’alcalde.
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar