loader
menu

CIUTAT

TGN, altre cop pendent del cel

El Circ Ciutat diumenge, 14 de juny de 2015

El fort aiguat que va caure la nit del dissabte 13 a la ciutat de Tarragona va deixar 43 litres per metre quadrat en només mitja hora. El telèfon d'emergències 112 va registrar un total de 270 trucades per incidències relacionades amb l’episodi, des d'afectacions al subministrament elèctric fins a inundacions de zones baixes i persones que havien quedat inicialment atrapades en situacions de mobilitat amb el seu vehicle.

La piscina de Campclar s'ha tancat de manera provisional a causa de la tempesta del dissabte, que va deixar a TGN 43 litres en només mitja hora

La tempesta va anar acompanyada d'una forta càrrega elèctrica i va provocar incidències viàries i en d'altres recintes, com a la piscina municipal gran de Campclar, que s'ha hagut de tancar de manera provisional a causa dels aiguats. Alguns abonats van arribar a estar 4 hores sense llum.

Foto: circdetarragona.com

Les incidències viàries:

- Tall de la N-340a a l’alçada de la Canonja per inundació.

- Tall de la N-340a a l’alçada de Campclar per inundació.

- Pont del Serrallo, pel carrer Pere Martell tallat per inundació.

- Túnel d’accés al Carrefour al nord oest de Tarragona, entre la A-7 i la T-11 a la zona d’oci les Gavarres tallat per inundació, sent aquest un punt inundable freqüentment quan plou.

- Tall de la T-721 entre la Pobla de Mafumet i Constantí per inundació.

Previsió de més aiguats, i en poc temps

Protecció Civil de la Generalitat manté en fase de prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions INUNCAT i demana prudència demà 15 de juny davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya de pluges demà que poden afectar des de primera hora del matí la pràctica totalitat del territori, llevat de la zona del Segrià i el litoral nord de Barcelona i Alt i Baix Empordà. També es poden donar precipitacions localment intenses aquest vespre a les comarques gironines.

Les precipitacions podrien arribar als 20 l/m2 en 30 minuts i, en precipitacions de caire local, els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa.

Les comarques on localment es preveu que demà les pluges puguin causar més afectacions són Garrotxa i Ripollès, Conca de Barberà, Baix Camp i Alt Camp.

Cal seguir les actualitzacions de la previsió meteorològica i actuar amb precaució si plou de forma intensa, conduint a velocitats més lentes i augmentant la distància entre vehicles. També cal evitar creuar a peu o amb vehicle passos soterrats o en zones inundables i no estacionar els vehicles en rieres o zones de desguàs. Cal netejar els embornals i baixants de brutícia per evitar inundacions de baixos, terrasses i patis interiors.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar