loader
menu

CIUTAT

La Fira del Vi de la DO Tarragona tanca portes amb més de 21.000 tastos

El Circ Ciutat dilluns, 15 de juny de 2015

La DO Tarragona va tancar la XVII edició de la Fira del Vi amb més de 21.000 tastos de vins, servits en els 19 cellers presents. Es tracta d'una xifra sensiblement inferior a la de l’any passat com a conseqüència, segons la DO Tarragona, de la tromba d’aigua que va caure dissabte a les nou de la nit, quan la fira presentava el millor aspecte i que va obligar a molts ciutadans a refugiar-se a la Rambla o a marxar precipitadament.

Fotos: Txema Morera

Fotos: Txema Morera

Fotos: Txema Morera

Fotos: Txema Morera

Amb tot, segons els organitzadors no hi ha hagut cap problema i diumenge es va recuperar el ritme de venda que la pluja va deslluir.

Respecte a la valoració qualitativa, el president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués, ha valorat l’interès que hi ha pels vins de la DO Tarragona, ja sigui per part dels tarragonins i els ciutadans d’altres indrets del Camp de Tarragona però també dels centenars de turistes que s’han pogut veure per la Rambla Nova els tres dies, russos, nord-americans, asiàtics i europeus.

Per la seva part Àngels Collado, gerent del Consell Regulador de la DO Tarragona, ha destacat la presència del públic jove. “Només calia donar un tomb pels estands per adonar-se que els joves de 20 a 30 anys cada vegada venen més i s’apropen a preguntar als cellers”, ha assegurat Collado, que també ha destacat que la fira serveix de plataforma de difusió de l’enoturisme que alguns cellers realitzen habitualment com el cas de la Vinícola de Nulles, Mas del Botó, Mas Vicenç, Mas Bella o De Muller.

Una vintena de touroperadors s'interessen per la fira

Per aquest motiu és important la vintena de tour-operadors que es van acostar a la fira convidats per Tarragona Convention Bureau per conèixer l’oferta enoturística d’aquests cellers i posteriorment poder-los afegir a la seva oferta. També van ser molts els propietaris de restaurants de Tarragona o d’altres poblacions de les comarques de Tarragona que es van acostar a la Rambla Nova per descobrir els vins que s’hi podien tastar.

Com sempre, les degustacions gastronòmiques, la música en directe o els tastos de vins van convertir la Rambla Nova de Tarragona en una gran festa plenament consolidada i que l’any vinent tornarà a les mateixes dates.
Premis Conscurs DO Tarragona.

El Celler Muller, de Reus, el més guardonat

El dia de la inauguració de la fira es van lliurar al Metropol els premis del XXI Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona. El jurat va dictaminar que els 21 premis (entre primers, segons i mencions) es repartissin entre 11 cellers de la DO Tarragona (s’adjunta llista) una edició que ha premiat els vins procedents de les quatre comarques que formen la DO Tarragona, l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i la Ribera d’Ebre.

El celler més premiat ha estat el Celler De Muller de Reus amb tres primers premis i un segon; també ha obtingut dos premis Castell d’or-Celler de Vila-rodona amb dos primers premis i dos segons: Vins Padró de Bràfim s’ha emportat un primer premi i dos segons. La resta dels premiats han estat Mas Vicenç de Cabra del Camp, Vins Suñer de Ginestar, Adernats-Vinícola de Nulles i Vinya Janine de Rodonyà amb amb un primer premi i Celler Mas Bella de Masmolets, Cellers Unió de Reus, Celler 9+ de La Nou de Gaià, i Celler Mas del Botó d’Alforja, amb un segon premi.

En total van ser prop de 80 mostres d’una vintena de cellers. També la fins aquest dissabte regidora de Turisme de Tarragona, Patrícia Anton, es va voler acomiadar del càrrec mostrant la bona sintonia que té la ciutat amb els vins de la DO Tarragona. Per últim, Josep Lluís Grogués, va demanar als presents de continuar treballant per potenciar els vins de la DO Tarragona i va assegurar que “no tenen res a envejar a cap altre DO del país”.
Organització i col·laboradors.

El Consell Regulador de la Fira del Vi de la DO Tarragona ha comptat de nou amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, el Patronat de Turisme de Tarragona, la Diputació de Tarragona, el Departament d’Agricultura de la Generalitat i l’INCAVI. En aquesta ocasió els patrocinadors de la Fira han estat Repsol, la Caixa, AFEPASA (Sofrera Pallarès), Port de Tarragona i la CEPTA.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar