loader
menu

La Generalitat i Repsol impulsen la formació dual en la química industrial

El Circ dijous, 21 de febrer de 2013

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat, amb el president Artur Mas al capdavant, i Repsol Petróleo han signat un conveni per desenvolupar la Formació Professional dual, una modalitat en què els alumnes combinen la formació a l’aula i l’empresa.

Durant l’acte de signatura, el president Mas ha assenyalat que “molta gent es pregunta què podem fer perquè la gent jove tingui feina” i els ha respost que “el que podem fer és el que estem fent avui, intentar apropar al màxim possible el món de la formació a l’aula amb el teixit productiu”.

El cap del Govern ha subratllat el compromís de la Generalitat en promoure aquesta modalitat de Formació Professional i el fet que una empresa com Repsol, “en creixement i en constant renovació, des del punt de vista de la innovació, és capaç d’absorbir persones que estan buscant feina”.

El conveni signat avui a la planta de Repsol a la Pobla de Mafumet, entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i Repsol Petróleo, té per objectiu promoure, impulsar i desenvolupar, en règim d’alternança i amb formació dual, el cicle formatiu de grau superior de química industrial, a l’institut Comte de Rius, de Tarragona, per tal de formar persones en el camp professional de la química i respondre a les necessitats de personal qualificat, i millorar la qualificació professional del personal de Repsol. Han subscrit l’acord la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el director del Complex Industrial de Repsol, Joan Pedrerol. A l’acte també hi han assistit el director general de l’Àrea Industrial i Noves Energies, Josu Jon Imaz, i l’alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Pradell.

Repsol manté acords amb la Generalitat per cobrir les necessitats d’incorporar personal format a les vacants de llocs de treball, que han possibilitat la incorporació de 473 persones a la plantilla de l’empresa en els darrers 15 anys. El Complex Industrial de Repsol a Tarragona té previst cobrir 277 vacants en els propers cinc anys amb alumnes participants en aquests cursos.

En acabar l’acte de signatura de l’acord amb Repsol, el president va inaugurar la nova seu de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet i la nova seu de Pimec a Tarragona.

El president de la Generalitat, Artur Mas. / cedida


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar