loader
menu

Ballesteros seguirà tenint dedicació exclusiva i cobrarà 68.000 euros anuals

El Circ dilluns, 15 de juny de 2015

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, seguirà cobrant 68.000 euros anuals; o 5.666 euros cada mes. Aquesta és la retribució, en brut, que es va aprovar ja en plenari el passat dissabte 13 de juny, juntament amb el salari de la resta de regidors del plenari tarragoní i que en breu reflectirà el Butlletí Oficial de la Próvíncia de Tarragona (BOPT) per donar-li oficialitat.

Tots els Tinents d'Alcalde del PSC, tret d'Ivana Martínez, tindran una retribució de 50.406 euros anuals perquè s'hi dedicaran també en exclusiva

Ballesteros va defensar el seu salari recordant que és molt més baix que el de ciutats similars i fins i tot menors, i que el límit que marca el Govern és de 75.000 euros anuals.

Una imatge de l'equip de govern del PSC de TGN el passat dia 13 de juny. / Mauri

Foto: circdetarragona.com

Els Tinents d'Alcalde, 50.406 euros

Pel que fa a la resta dels regidors de l'equip de govern socialista, tret d'Ivana Martínez, tots cobraran 50.406 euros anuals (4.200 mensuals). Són 7 i tots amb rang de Tinent d'Alcalde: el d'Hisenda, Pau Pérez; el dels Jocs del 2017, Javier Villamayor; la responsable de Cultura i Patrimoni, Begoña Floría; la nova regidora de Comerç i Relacions Institucionals, Elvira Ferrando; el nou regidor de Territori, Josep Maria Milà; la nova regidora de Serveis Socials, Ana Santos, i també el nou regidor d'Ensenyament, Francesc Roca.

Ivana Martinez tindrà dedicació parcial i com a Tinent d'Alcalde, la seva retribució anual serà de 41.850 euros (3.487 mensuals).

Exclusiva, parcial i per assistències

Sis regidors de l'oposició tindran dedicació exclusiva, i que suposa un salari de 29.610 euros anuals. Són Pedro Sánchez i Lorena Roldán (C's), Xavier Puig (ERC), Cristina Guzmán (CiU), Arga Sentís (ICV-EUiA) i també Laia Estrada, de la CUP. La Candidatura d'Unitat Popular va proposar abaixar-se el salari i cobrar només 1.600 euros. D'acord amb les xifres facilitades per l'Ajuntament, la nònima per a Estrada i per a la resta d'edils sense responsabilitat de govern és de 2.467 euros.

Només tres regidors tindran dedicació parcial, retribuïda amb 24.890 euros anuals. s'hi han acollit el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, i la regidora del mateix grup Sònia Orts. L'altre edil que ha demanat dedicació parcial és Jordi Martí (CUP). En aquest cas, la nòmina mensual és de 2.074 euros; superior als 1.600 defensats per la candidatura rupturista.

Els portaveus d'ERC, PP i CiU, en règim d'assistències

Finalment, 9 regidors han optat pel règim d'assistències, ja sigui a un plenari (752 euros), una comissió informativa (532 euros), junta de portaveus i altres comissions (380 euros). Tres portaveus han optat per aquest sistema: Alejandro Fernández (PP), qui ja és Diputat al Congrés; Albert Abelló (CiU) i Pau Ricomà (ERC).

Tot el grup del PP també ha escollit el règim d'assistències, tant el Diputat al Parlament Jordi Roca, com els regidors José Luis Martín i Inmaculada Rodríguez. Dos regidors més d'ERC, Mònica Alabart i Jordi Fortuny, i Josep Maria Prats (CiU), també cobraran només per assistències.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar