loader
menu

CIUTAT

La Fundació Mare Terra impulsa una recollida de signatures perquè es faci un estudi epidemiològic al Camp de TGN

El Circ Ciutat dimarts, 16 de juny de 2015

Mare Terra Fundació Mediterrània ha posat en marxa una recollida de signatures online demanant que es realitzi un estudi epidemiològic al Camp de Tarragona. La petició s’adreça al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i a l’Observatori de Salut i Medi Ambient del Camp de Tarragona.

Foto: Mare Terra

D’aquesta manera, qui ho desitgi podrà posar el seu gra de sorra i demanar al Govern que porti a terme una investigació amb què es podran obtenir dades molt fiables sobre la qualitat de l’aire i la contaminació al Camp de Tarragona, i sobre com afecten aquests valors a la salut de les persones.

Aquest requeriment iniciat per la fundació compta amb el suport de les més de 80 associacions que conformen la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), així com de la Federació d’Associacions de Veïns Independents de la Mediterrània (Faibermed).

La recollida s’inicia amb la intenció que tots els partits polítics de les administracions del territori mostrin el seu suport i se sumin a la demanda d’un estudi epidemiològic. En cas que la recollida de signatures sigui un èxit, Mediterrània no descarta parlar amb formacions polítiques que puguin assumir la petició i portar-la als plens municipals en forma de moció per tal que tots els partits es ‘mullin’ i demostrin si estan a favor o no.

Cal tenir en compte que des de la seva fundació, fa més de vint anys, Mediterrània ha instat la Generalitat a fer un estudi epidemiològic global del territori sense que cap dels responsables de la corporació autonòmica l’hagi tirat endavant.

El president de la fundació, Ángel Juárez, s’ha mostrat confiat que amb aquesta campanya “obtindrem una gran resposta de la ciutadania i farem molt de soroll, de manera que el Govern no tindrà més remei que satisfer la nostra demanda i efectuar la investigació”.

Juárez ha recordat que “al Camp de Tarragona tenim la principal indústria química del sud d’Europa, centrals nuclears, un gran tràfic de mercaderies de caràcter perillós, també tenim molt de turisme i serveis... Per tot plegat, la qualitat de l’aire que respirem podria no ser la més adequada i la contaminació podria estar afectant la nostra salut. Un estudi epidemiològic fet amb els mitjans econòmics necessaris ens dirà en quin punt ens trobem i si cal prendre mesures per corregir la situació.”


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar