loader
menu

CIUTAT

Cadiach tornarà a atacar el cim del Broadpeak (8.047 m), l'únic 'vuit mil' que li falta

El Circ Ciutat dimecres, 17 de juny de 2015

L’alpinista tarragoní Òscar Cadiach tornarà a intentar fer el cim del Broadpeak (8.047 m) a finals de juliol. Cadiach, qui ho provarà just un any després de quedar-se a tan sols 20 metres del cim, ha recollit de mans de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i del conseller de Presidència, Jocs Mediterranis i Projectes Estratègics, Javier Villamayor, les banderes de la ciutat i la dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

Ballesteros, Cadiach i Villamayor. / Mauri

Cadiach. / Mauri

L'alpinista vola el 19 de juny al Pakistan, on a finals de juliol té previst assolir el cim del seu 14è vuit mil principal i convertir-se en el primer català en assolir els 14 vuit mils principals del planeta.

L’alcalde de Tarragona ha destacat la tenacitat i complicitat d’Òscar Cadiach per portar sempre el nom de l’esport, la família i la ciutat el més alt possible i ha manifestat que “estem molt orgullosos i agraïts. És un alpinista de primer nivell mundial i un tarragoní que sempre porta arreu la bandera de Tarragona al cor”.

Per la seva banda, Òscar Cadiach ha agraït el suport rebut i ha assegurat que “ens trobem en un moment idoni per afrontar nous grans reptes com els Jocs Mediterranis. Serà un orgull per mi dur la bandera de Tarragona 2017 al cim del Broad Peak. Només tinc paraules d’agraïment”.

L’any passat, a només 20 metres

L’alpinista tarragoní es va quedar el juny de 2014 a tant sols 20 metres de desnivell del cim del Broad Peak. Per assegurar aquesta vegada el cim amb garanties, i les dues d’hores efectives fins als 8.047 metres del sostre principal –més les dues de tornada- instal·laran un camp d’altura addicional, a 7.500 metres.

Amb aquesta ascensió, Cadiach es convertiria en el primer català en assolir els 14 vuitmils principals del planeta. Aquest Camp IV s’instal·larà a uns 500 metres per sota de l’avant-cim de la muntanya, el Rocky Summit del Broad.

L’expedició del tarragoní estarà formada per la metgessa Anna Pujol, de Ponts; els gironins Carles Figueras i Jordi Bosch 'Barraca’ i el navarrès Patxi Goñi. Tots ells concidiran també al camp base amb dos vells coneguts de les grans muntanyes; els alpinistes bascos Alberto Zerain i Juanito Oiarzabal, que aspiren al cim de la mateixa muntanya, amb una expedició independent.

Oiarzabal, ha tornat a posar en solfa el seu compte enrere per la segona volta dels 14 vuitmils principals, i es vol convertir en el primer alpinista en tot el món amb aquesta gesta.

Cadiach afrontarà previsiblement la darrera setmana de juliol –pot variar en funció de la meteorologia- l’atac a la dotzena muntanya més alta de la terra, i la quarta del Paquistan. Un país amb algunes zones convulses i on un senzill tràmit amb els oficials d’enllaç es pot demorar dies o, fins i tot, setmanes, com els va passar l’any passat -van perdre una setmana a Skardu.

Cadiach va ser el primer alpinista català en assolir el cim de l'Everest (8.848 m) el 28 d’agost de 1985. Una gesta que el va convertir en el primer occidental en superar el mític segon esglaó del sostre del món sense oxigen artificial i en lliure, per la cara nord.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar