loader
menu

CIUTAT

ERC posa en marxa la maquinària per fer una consulta ciutadana sobre els Jocs del 2017

El Circ Ciutat dilluns, 22 de juny de 2015

Esquerra Republicana ha fet el primer pas per intentar que els ciutadans tarragonins puguin votar en una consulta sobre els Jocs del 2017. Tot i que podrien portar-ho a ple i anar per la via ràpida, la intenció dels republicans tarragonins és reunir el màxim consens possible entre la resta de forces i si cal que el propi alcalde, assumeixi el compromís de realitzar-la.

D'esquerra a dreta, Alabart, Ricomà, Puig i Fortuny. / circdetarragona.com

"Cal fer una diagnosi del moment actual. Com van les coses i si els Jocs poden anar bé o no. Que siguin els ciutadans els que diguin si hi ha risc o no", ha explicat el portaveu d'ERC al consistori, Pau Ricomà, junt amb la resta de grup municipal i al darrere amb el logo, casualment, dels Jocs.

Seguint el full de ruta que proposa ERC, caldrien 2/5 parts de l'Ajuntament (11 regidors) per portar la proposta de consulta al ple. Llavors, els 27 regidors del nou plenari de TGN votarien. Segons Ricomà, "el ple decidiria si es fa promoció de la consulta o ell mateix la promou", ha indicat Ricomà, en referència en darrer terme a l'Ajuntament.

Si es decidís fer promoció i tirar endavant la consulta, (caldria majoria, 14) llavors es buscarà consens entre tots els partits per redactar una pregunta ajustada i concreta i la data de celebració de la consulta ciutadana.

Quins riscos està assumint l'Ajuntament de TGN?

ERC vol, també, que en el marc del procés cap a la consulta, l'Ajuntament aclareixi dubtes sobre el finançament. En matèria de patrocini, Ricomà ha insistit que "volem saber quins compromisos ha adquirit l'Ajuntament de TGN i quin marge d'actuació té". Quines són les condicions negociades amb Octagon, l'empresa adjudicatària del Pla de Patrocini, que preveu ingressar 30 ME, i que de moment, només en porta poc menys d'11.

La desinversió de l'Estat tampoc passa desapercebuda per ERC. "Fins quan ens esperarem?. L'Estat no dóna ni un duro; és una falta de lleialtat", ha exclamat Ricomà.

Abans de la campanya, l'aleshores candidat de CiU, Albert Abelló, va plantejar també la possibilitat de celebrar una consulta sobre els Jocs. Ara ERC va de debò. El nou plenari decidirà.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar