loader
menu

CIUTAT

L'empresa encarregada de buscar espònsors per als Jocs del 2017 perdrà l'exclusivitat per baix rendiment

Sergi Casado Ciutat dimecres, 24 de juny de 2015

El Pla de Patrocini dels Jocs del 2017 no avança al ritme que es preveia. L'empresa Octagon, l'adjudicatària del concurs i que fins ara tenia l'exclusivitat per buscar espònsors, no ha complert els mínims que s'estipulaven en el contracte signat el maig de l'any passat.

L'organització dels Jocs del Mediterrani alliberarà el mercat del patrocini perquè Octagon no ha complert amb els mínims, que preveien captar uns 15 ME durant el primer any. Només han arribat 11 milions. El Pla de Patrocini global és de 30 ME.

Segons ha pogut saber El Circ, en les properes setmanes Octagon i el Comitè Organitzador dels Jocs del Mediterrani es reuniran per revisar el contracte, i que establia que si Octagon no arribava als 15 milions d'euros en nous patrocinis durant el primer any, l'organització dels Jocs del 2017 podria liberalitzar la recerca d'espònsors.

Foto: Tarragona 2017

Això suposarà que noves empreses i empresaris d'arreu que també puguin fer de comercials per als Jocs que s'han de celebrar a Tarragona l'estiu del 2017, i amb comissió. "Hi haurà nous players que vindran a oferir més espònsors i serà bo per a totes les parts", han afirmat des del Comitè Organitzador al Circ.

Això farà que Octagon perdi l'exclusivitat per buscar patrocinadors, però podrà seguir buscant nous clients, o acabar de tancar algun negoci que ja tenia lligat. El Grup Peralada, qui va servir el vi durant el dinar amb el Rei Felip VI, podria ser un dels nous patrocinadors.

Quantificar econòmicament la feina d'Octagon

Durant la revisió del contracte entre el 2017 i Octagon també s'haurà de valorar i quantificar econòmicament tots els clients aportats per l'empresa i si ja en tenia algun més de lligat, veure en quin grau estava. Aquests detalls els analitzarà la mateixa comissió que va estar present durant l'adjudicació del Pla de Patrocini a Octagon.

A dos anys exactes per als Jocs, dels 30 milions d'euros que preveu l'esmentat Pla de Patrocini, amb Octagon al capdavant només n'han arribat 11 milions. I d'aquests, molts ja estaven emparaulats des de fa temps pel propi Ajuntament, com, per exemple, els 3 milions que aportarà Repsol o altres grans empreses que ja s'havien compromès amb el 2017 abans que Octagon agafés les regnes, tot just ara fa un any.

Fonts del Comitè Organitzador han admès al Circ que l'adjudicatària no ha complert els objectius. Malgrat l'endarreriment, des de l'organització es creu que s'és a temps d'arribar als 30 milions d'euros; sense els quals el pressupost operatiu dels Jocs no seria viable. L'objectiu és arribar al 2/3 de patrocini (uns 20 milions) durant el 2016, i en l'any dels Jocs, el 2017, acabin d'arribar la resta de nous inversors, segons han afirmat fonts del Comitè Organitzador al Circ.

Pel que fa als poc menys d'11 milions que, de moment, es porten de caixa en patrocinadors, des del Comitè han recordat que moltes de les empreses interessades en patrocinar el 2017 ja han arribat enguany al seu 'cupo' fiscal, i que, per això, la resta dels milions procedents d'esponsors i patrocinadors arribaran a partir de l'any que ve. Altres empreses, a més, segons fo


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar