loader
menu

CIUTAT

La terrassa de la discòrdia

El Circ Ciutat dijous, 21 de febrer de 2013

La terrassa que connecta el carrer Ferrers amb el carrer Major, a l'alçada de la Baixada Peixateries s'ha convertit en un motiu de disputa. Almenys pel propietari d'un dels bars amb els quals fa xamfrà, la geladeria 24. Ha sol·licitat a l'Ajuntament poder compartir l'espai de terrassa amb el restaurant que hi ha al davant, el Pulvinar, i que, des de fa anys, utilitza aquest espai per fer-hi el servei a l'aire lliure.

Una imatge de la terrassa entre el carrer Ferrers i el carrer Major. / circdetarragona.com

Una imatge de la terrassa entre el carrer Ferrers i el carrer Major. / circdetarragona.com

L'amo de la geladeria, Jordi Ros, considera i argumenta que té dret a ocupar part de la terrassa; una petició, la qual, l'Ajuntament de Tarragona ha denegat. En primer lloc, perquè l'espai ja està ocupat per una altra activitat, segons Ros, i, en segon lloc, perquè no compleix els requisits. És condició indispensable que el nou local disposi d'una porta d'accés directe a la terrassa, cosa que, segons la regidora de Llicències, @Begoña Floría, la geladeria no té. Per això, en nom del consistori, ja s'ha instat el propietari a que demani permís a la comissió de Patrimoni de la Generalitat per poder realitzar l'obra de reforma, i només un cop l'accés estigui garantit, es procedirà a tramitar la seva demanda. "Per justificar la reordenació de l'espai, cal una porta", constata la regidora.

De moment, només el restaurant del davant és el que gaudeix de la terrassa; un fet que, segons l'Ajuntament es deu a que aquest local té uns drets adquirits i "consolidats" des de fa anys. A més, la regidora assegura que les terrasses "no són un dret, sinó una concessió que fa l'Ajuntament". Fins mitjan de l'any passat, la normativa de terrasses a la Part Alta només permetia que se n'instal·lessin a les places; un requisit que va desaparèixer i va permetre que molts establiments del nucli antic en poguessin colocar a l'exterior dels seus locals. De totes maneres, la terrassa objecte de disputa no es troba ben bé en una plaça, sinó al final d'un carrer.

El responsable de la geladeria denuncia que els contractes de terrasses van prescriure el 31 de desembre de l'any passat i que els d'enguany encara no s'han negociat. A més, matisa que la proposta que li ha fet l'Ajuntament per ocupar part del carrer Enrajolat, la qual no ha acceptat, tampoc no s'ajusta a la normativa perquè, segons Ros, "tampoc tenim accés directe a aquest carrer". Recorda que quan un nou local ha demanat instal·lar terrassa en una plaça on ja n'hi havia d'altres, com per exemple a la plaça dels Sedassos, "es replantegen les anteriors", cosa que, en el seu cas concret, no s'ha produït.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar