loader
menu

CIUTAT

L'activista tarragoní Jordi Romeu reitera seva innocència davant les acusacions de la Guàrdia Urbana

El Circ Ciutat divendres, 26 de juny de 2015

Diferents col·lectius de l'Esquerra Independentista es van concentrar a principis de setmana davant de l’Ajuntament de Tarragona per donar suport a l'activista Jordi Romeu, detingut fa cinc anys i acusat d’atemptat i resistència contra l’autoritat, acusacions que ell nega, tal com la resta de persones presents en aquell moment en l’indret on es van donar els fets.

La condemna pot arribar fins als quatre anys de presó

Per aquestes acusacions, la condemna pot arribar fins als quatre anys de presó.

Foto: CUP Tarragona

Un dels membres del grup antirepressiu que dóna suport a l’acusat, Vicent Collado, va explicar les accions fetes fins ara en la campanya de suport al repressaliat. L’acusat, Jordi Romeu, va explicar els fets i va insistir en el fet que “no vaig participar en cap agressió a cap agent, tot el contrari.”

Per la seva banda, Laia Estrada, consellera de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, va criticar que l’Ajuntament es presenti com a acusació particular en aquest cas i altres ja que “els interessos municipals ja es veuen representats en l’actuació de la fiscalia” alhora que explicava que l’Ajuntament, en casos semblants a aquest “ni tan sols utilitza els seus propis lletrats per al cas sinó que en contracta d’externs, concretament del bufet Montoliu, per petició de la Guàrdia Urbana.”

La portaveu de la CUP al consistori feia referència al cas del 7 de gener i va manifestar que investigaran si en aquesta ocasió això també és així i quins costos afegits se’n podrien derivar.

Durant l'acte també es va destacar que la repressió als moviment socials és constant i hi ha precedents d’abusos de poder per part d’aquest cos policial i l’arbitrarietat amb què actua.

Just en acabar l’acte, agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona van fer acte de presència al·legant que la roda de premsa no havia estat notificada, davant la qual cosa la consellera Laia Estrada els va lliurat la seva pròpia documentació

Des de la Candidatura d’Unitat Popular i el Grup Antirepressiu s’ha convocat la ciutadania a participar en la convocatòria, el proper dilluns, 29 de juliol, a les 10 h, davant del Jutjat Penal número 1 de Tarragona (C. de Sant Antoni Maria Claret, 20).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar