loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Àliga de TGN celebra 30 'Tecles' des de la seva recuperació

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 26 de juny de 2015

L’Àliga de Tarragona compleix “30 tecles” de la seva recuperació, l’any 1986, quan el Ball de Diables de Tarragona, en col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat, va dur a terme un projecte de recuperació d’aquest element del Bestiari a les Festes de Santa Tecla, i no pot haver-hi celebració d’una efemèride d’aquest tipus sense un logotip corporatiu que en faci referència.

Foto: àliga de Tarragona

Foto: àliga de Tarragona

Aquest és el motiu d’aquesta presentació pública en la que, el disseny creat per Josep Maria Guillen es basa en el tradicional comptatge d’anys que sempre ha emprat el Ball de Diables, les diferents Santa Tecla que han passat des de que es va recuperar la peça o ball.

I enguany ja serà la trentena Santa Tecla que l’Àliga de Tarragona sortirà al carrer, a més, aquest any sortirà completament restaurada després de l’esforç fet per l’Ajuntament de Tarragona en tornar a fer que, la peça més distingida de la nostra festa tornés a brillar com ho va fer el primer dia.

Properament, des de l'Àliga s'anunciaran el conjunt d’actes que es realitzaran per a la celebració d’aquesta efemèride. A dia d’avui, ja s'ha posat en marxa el concurs d’idees pel disseny de la samarreta de la Baixada de l’Àliga, la sortida extraordinària a Barcelona per les festes de Sant Josep Oriol o els vídeos “La Meva Àliga”, que expliquen les vivències personals amb l’Àliga de persones no vinculades a l’entitat, així com diversos concursos a la nostra pàgina oficial de Facebook.

Aquest aniversari compta amb el patrocini de Repsol, Movistar, l’Ajuntament de Tarragona i la Diputació de Tarragona, a més, també compta amb la col·laboració de Chartreuse i De Muller.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar