loader
menu

CIUTAT

TGN continua debatent sobre la conveniència de fer els Jocs del 2017 a només dos anys de la cita

El Circ Ciutat dimarts, 30 de juny de 2015

Només falten dos anys perquè a Tarragona se celebrin els Jocs Mediterranis de 2017 i la percepció és que l'equip de govern de l'alcalde Ballesteros cada cop es troba més sol en la defensa de l'esdeveniment.

Una imatge de la darrera visita dels membres del Comitè Internacional dels Jocs a TGN. / Tarragona 2017

L'espantada d'Alejandro Fernández (PP), ara fa uns dies, acusant l'alcalde de mentir sobre els compromisos adquirits pel govern espanyol, i just després, Ciutadans també va proposar que es busqui "una fòrmula legal" perquè el prèstec de 12 ME demanats a CaixaBank es destini a "vertebrar la ciutat".

El seu portaveu, Rubén Viñuales, va tornar a reiterar que només donaran suport als Jocs del 2017 " si arriben inversions de l'estat".

Les dues fuetades s'afegeixen a la proposta d'ERC de consultar a la ciutadania sobre els Jocs, i a l'oposició frontal per part de la CUP.

Des del Comitè Organitzador dels Jocs, el seu màxim responsable polític, el regidor Javier Villamayor va assegurar que "tot i que hem fet ja molta feina som conscients que encara en tenim molta per davant en aquests dos anys. Treballem amb la tranquil·litat i confiança del Comitè Internacional i les institucions, complint terminis marcats i mantenint la il·lusió de voler fer entre tots uns grans Jocs Mediterranis”.

Una carta de garantia financera avalada pel govern de ZP

Pel que fa a l'aportació del Govern estatal, en una entrevista a Tarragona Ràdio, Villamayor explica que existeix una carta de garantia financera avalada en el seu dia pel Govern de Zapatero, en la qual ja es preveia una aportació directa en forma d’inversions. Seria de l’ordre de 15 milions, per fer el centre aquàtic.

Pel que fa al patrocini, tal com va avançar El Circ, en els propers dies l'empresa Octagon perdrà l'exclusivitat de captar nous inversors per als Jocs. L'objectiu és arribar als 30 ME d'acord amb el Pla de Patrocini.

Des de fa un parell de mesos ja s'han començat els moviments de terres de l’Anella Mediterrània i, segons el Comitè Organitzador, s'està avançant en la construcció dels projectes del Pavelló Sant Jordi i Palau d’Esports.

Els tràmits de licitació d’urbanització de l’Anella també estan ja en marxa i properament s’iniciarà aquesta segona fase de les obres.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar