loader
menu

L'ex regidor Carles Castillo trenca el silenci i anuncia que vol encapçalar la llista del PSC tarragoní el 27-S

El Circ dimecres, 01 de juliol de 2015

L'ex regidor tarragoní del PSC Carles Castillo ha oficialitzat per fi el rumor que circulava des que va decidir abandonar la primera línia de la política municipal. Ha anunciat la seva intenció de presentar-se per encapçalar la llista del PSC per la circumscripció de Tarragona a les eleccions autonòmiques del 27-S.

Carles Castillo, durant la roda de premsa en què va anunciar que deixava la política municipal. / circdetarragona.com

Castillo dóna el pas perquè "calen noves fòrmules" i perquè "cal tornar a l'actitud combativa davant les desigualtats i les injustícies. Se'ns ha oblidat passar a l'acció".

L'ex regidor s'ha postulat per ser el número 1 de la llista al Parlament, un lloc que ocupa ara mateix el diputat Xavier Sabaté, perquè "no pot ser que la petició de primàries en un partit com el PSC es vegi com una cosa revolucionària"

Ja sigui a través d'un procés de primàries, o amb qualsevol altre sistema que permeti que, tant Castillo, com qualsevol altre militant, pugui optar a liderar la llista socialista a la federació del Camp de Tarragona.

Castillo ha fet l'anunci a la seu del partit a Tarragona, en qualitat de primer secretari del PSC al Tarragonès. Ha explicat que compta amb suport de diferents militants, però no ha mencionat el nom de ningú. Sí ha recordat que havia comunicat la seva decisió a Miquel Iceta i a l'alcalde Ballesteros, entre d'altres. Però no a qui ha estat cap de llista en les dues darreres eleccions, Sabaté.

'Remoure el parti i un canvi de cares'

La intenció i la voluntat de l'ex regidor socialista és la de "remoure el partit"; un pla que comporta necessàriament un relleu generacional, i "un canvi de cares".

Però una cosa és la voluntat de Castillo de presentar la seva candidatura a encapçalar el partit, i una altra, com es vehicularà i si apareixen altres candidats. Segons el mateix Castillo, un procés de primàries s'entreveu complicat perquè els estatuts del propi partit no ho contemplen. Una altra cosa és "la democràcia representativa", un sistema que permeti fer assemblees en diferents agrupacions locals del PSC i després "fer un sumatori dels vots".

Castillo s'ha referit a l'actual representant del PSC tarragoní al Parlament sempre en passat, donant a entendre que, per a ell, Sabaté representa el passat: "Ha donat el millor de sí mateix en 35 anys de política, però és clar que pot postular-se també". L'ex regidor ha deixat clar que en cap cas acceptaria anar de 2 de Sabaté, del qual, n'ha destacat el gran bagatge polític, "que hem d'aprofitar".

Mig anunci a les xarxes socials

Castillo i alguns militants socialistes del Camp de Tarragona ja han anat expressant a les xarxes socials el seu desig que s'obri un procés de primàries per escollir el candidat del 27-S. L'ex regidor ho va penjar en el seu perfil de twitter el passat 10 de juny.

Ara fa uns dies, el diputat Xavier Sabaté va explicar al Circ que no trobava adequat fer propostes d'aquesta mena a les xarxes socials. Sabaté va assegurar que en una executiva de Federació del Camp de Tarragona del PSC del passat 12 de juny ell va tractar l'assumpte en l'òrgan adequat. En aquesta reunió socialista, Sabaté va assegurar que no havia sentit que cap company demanés primàries, i que quan era el moment de fer-ho, quan es va reformar el reglament, tampoc es va fer.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar