loader
menu

CIUTAT

L'entorn del Mercat de TGN no tindrà cap banc ni cap zona d'ombra

El Circ Ciutat dimecres, 01 de juliol de 2015

Les obres d'arranjament de l'entorn del Mercat Central de Tarragona estan a punt d'acabar. S'alliberarà, d'aquesta manera, un espai oprimit des de fa 8 anys, però també el deixaran orfe de zones verdes i espais d'ús públic per als seus veïns. Ni bancs, ni arbres, ni fonts, ni cap altre element que els permeti disfrutar de l'espai.

Una imatge del passatge Cobos. / circdetarragona.com

Carrer Governador González. / circdetarragona.com

"Ens han dit que l'espai ha de quedar net perquè puguin caber el màxim de paradistes i dels marxants quan el mercat setmanal torni aquí", ha explicat la presidenta de l'associació de veïns del Centre, Núria Sabat. El col·lectiu veïnal, que agrupa tarragonins i tarragonines residents en carrers de l'àrea del mercat central, té voluntat de convertir-se en una plataforma reivindicativa.

Un dels grans objectius de la plataforma és aconseguir que la imatge de l'entorn on resideixen canviï perquè desaparegui la grisor que impera actualment. "La ciutat ha de ser amable per als ciutadans i l'entorn del Mercat, no ho serà", lamenta Sabat, qui recorda que des del consistori no han fet cas a les més de 100 propostes que van sorgir entre la consulta veïnal que van promoure fa algunes setmanes.

La nova plataforma es crea amb la voluntat d'"apretar" l'Ajuntament, com ha defensat la seva presidenta. "No diem que el mercat no ha de venir, però si els veïns volem disfrutar de la plaça i de la zona haurem de seure en una terrassa i volem fer-ho sense haver de pagar", conclou Sabat.

Ara mateix tan sols hi ha rajoles i fanals, però cap banc, cap arbre i cap zona d'ombra, cap font, i segons els veïns, no es preveu colocar res més de mobiliari urbà ni cap espai per a zona verda. Ho consideren del tot insuficient. Sabat ironitza que l'única zona verda de tot l'entorn del Mercat seran les dues jardineres gegants que hi ha al carrer Colom, i que segons la seva opinió, poden resultar perilloses pels seus cantons esmolats i a una alçada perillosa.

La plataforma té previst demanar una reunió amb l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i també amb la nova presidenta de l'empresa de Mercats i regidora de Comerç, Elvira Ferrando, per exposar-los seves demandes. Els volen deixar clar que no permetran que la nova imatge de la plaça sigui com l'actual: dura, amb excés de ciment, sense bancs, zones verdes ni cap font. Confien que l'Ajuntament serà sensible als suggeriments i aposti per fer més "amable" l'entorn del Mercat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar