loader
menu

CIUTAT

Retiren més de 200 quilos de deixalles del fons marí de TGN

El Circ Ciutat dilluns, 06 de juliol de 2015

L'endemà que s'acaba el Concurs Internacional de Focs de Tarragona, una vintena de bussos de la Societat d'Exploraciones Submarines (SES) de Tarragona sempre se n'encarrega de la neteja del fons marí on durant quatre dies hi han caigut les carcasses de les pirotècnies.

La Societat d'Exploracions Submarines (SES) de TGN neteja la Punta del Miracle per eliminar la brossa generada per les pirotècnies durant el concurs de focs

Enguany han recollit uns 200 quilos de deixalles, principalment plàstic i cartrons, però també moltes ampolles i altres tipus d'objectes que acaben al fons del mar. "Les pirotècnies cada cop estan més conscienciades sobre els materials i n'utilitzen molts de biodegradables", explica Manel Salcedo, del SES.

Fotos: facebook SES

Fotos: facebook SES

Fotos: facebook SES

Fotos: facebook SES

L'operatiu també va comptar amb la col·laboració de Creu Roja Tarragona, que els va facilitar una moto nàutica amb camilla incorporada perquè poguessin transportar millor les deixalles.

La Societat submarinista va netejar una superfície aproximada d'uns 100 metres quadrats, propers a la Punta del Miracle, que és la ubicació des d'on es disparaven els focs artificials. Fruit d'un acord amb l'Ajuntament des de fa 10 anys, els socis del SES netegen el fons marí tarragoní dos cops a l'any: una, després del Concurs de Focs, al juliol; i l'altra, després de les festes de Santa Tecla. L'acord té com a objectiu la preservació i la neteja del fons marí.

El conveni del SES amb el consistori tarragoní també contempla l'estudi del fons marí, amb col·laboració del CSIC.

Tot i que la neteja es fa per eliminar restes del concurs de focs artificials , els bussos del SES també aprofiten i retiren tots els objectes que han acabat al fons del mar i que estan dins de la zona balissada. Enguany, segons Salcedo, no han tret res d'extraordinari: a part de plàstics, cartrons i ampolles, tan sols una estructura metàlica de 10 quilos de pes i una caixa que pesava 6 quilos.

L'any passat sí es va treure un element curiós: les potes d'un banc de pedra com els de la Rambla Nova.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar