loader
menu

La forta baixada de temperatures fa que s'activi l'Operació Iglú

El Circ Ciutat divendres, 22 de febrer de 2013

Davant l'alerta pel fred i per la baixada de temperatures, la Generalitat ha activat el pla Neucat, i com a conseqüència, l'Ajuntament de Tarragona posa en marxa el dispositiu conjunt Operació Iglú, que compta amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Protecció Civil de Tarragona i Creu Roja. La finalitat és oferir allotjament i menjar a les persones sense sostre de la ciutat, principalment a la Pensión Carmen, a la Part Baixa, o també en les diferents pensions concertades. Si algú no vol ser allotjat, se li facilitaran mantes.

Voluntaris de la Creu Roja. / creuroja.org

L’Operació Iglú forma part del protocol d’actuació conjunt per Onada de Fred de les àrees de Serveis a la Persona i Seguretat Ciutadana, juntament amb Creu Roja. Avui divendres 22 de febrer ha entrat en fase d’alerta i es posa en funcionament en coordinació amb Protecció Civil de la Generalitat que ha activat en alerta el Pla NEUCAT pel risc de nevades a cotes baixes.
Aquest dispositiu està format per un equip d’unes deu persones, el cap de torn de la Guàrdia Urbana acompanyat d’una dotació i membres de la Creu Roja i Protecció Civil amb dos vehicles.


A més, de l’Operació Iglú, l’Ajuntament ha pres altres mesures per prevenir riscos i accidents al terme municipal:
S’ha fet provisió de sal, per si cal posar-ne en alguns carrers de la ciutat.
S’han deixat de regar els carrers per evitar la formació de plaques de gel.
S’ha tallat i revisat el rec d’aquelles zones enjardinades properes a voreres i carreteres per evitar que caigui aigua fora de la zona enjardinada (rotondes, parterres de la rambla nova, mitjanes de carres, etc.

La duració d'aquest dispositiu serà fins la finalització de l'alerta per fred (NEUCAT 1), per part de la Generalitat de Catalunya.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar